محمد ناصری مدیر کارگاه قصه و رمان حوزه هنری در گفتگو با خبرنگار مهر درباره فعالیتهای این کارگاه در 6 ماه نخست و پایانی سال جاری اظهار داشت: کارگاه الان برای نویسندگان جایگاهی شناخته شده دارد وارزیابی آثار در آن هم تنها برای ارائه پیشنهادات تکنیکی به منظور اصلاح آثار است. بر این اساس و تا این لحظه 98 رمان به دست ما رسیده است که از این تعداد بخش قابل توجهی از آثار بررسی شده است.
وی در مورد نام و تعداد آثار قطعی شده برای انتشار اظهار داشت: رمان «هات» نوشته محمدعلی قاسمی و «افرا» نوشته حسین علی جعفری ویرایش شده و برای انتشار رفته است. همچنین از میان رمانهای برگزیده جشنواره داستان انقلاب در سال گذشته هم آثار «عقربها خوابشان میآید» نوشته معصومه عیوضی، «آن مرد میآید» نوشته وجیهه سامانی، «مبصر کلاس سوم» نوشته سیدحسن حسینی و «ناهید» نوشته شهریار زمانی برای انتشار آماده شدهاند.
ناصری افزود: کارگاه اخیرا جلد یک و دو رمان جاده جنگ، نوشته منصورانوری را نیز برای چاپ جدید ویرایش کرده است که دردست انتشار قرار گرفته و همزمان جلد هفتم و هشتم آن نیز در دست ویرایش قرار دارد.
مدیر کارگاه قصه و رمان همچنین ازویرایش دو کار از راضیه تجار در کارگاه خبر داد و گفت: آثار داستانی با عنوان«محبوبه دانش» که در قالب زندگینامه داستانی است و نیز مجموعه داستان «سه شنبه عزیز» که مجموعه داستانی از نویسندگان نوقلم است، مراحل تصویب را در کارگاه گذرانده و دراختیار ناشر (سوره مهر) قرار گرفته است.
ناصری در ادامه با اشاره به اینکه به طور قطع نمیتوان آمار خروجی سالانه کارگاه را اعلام کرد، گفت: حداکثر 10 درصد از کل آثار رسیده به کارگاه در طول سال در عرض یک سال تصویب و منتشر میشود.
وی تصریح کرد: یک اثر برای انتشار باید به تایید دو نفر از مسئولان کارگاه برسد و اگر در این پروسه وقفهای بیفتد، باید کارشناس سوم و چهارم نیز درباره آن نظر بدهند، ولی به طور قطع اگر اثری باشد که کارشناس اول و دوم آن را تایید نکنند آن اثر برای انتشار تایید نخواهد شد.