به گزارش خبرنگار مهر، در این همایش که بیش از هزار شخصیت کشوری و استانی حضور داشتند رئیس دفتر مقام معظم رهبری با تجلیل از شخصیت علمی، حقوقی و سیاسی آیت الله محمدی گیلانی گفت: این شخصیت وفادار از زمانی که به امام راحل دست بیعت داد لحظه ای از خدمتگزاری به نظام اسلامی غافل نشد.
حجت الاسلام محمدی گلپایگانی با بیان اینکه تلاشهای آیت الله محمدی گیلانی برای اجرای حق و عدالت ستودنی است افزود: آیت الله محمدی گیلانی در شرایطی مسئولیت قضاوت را قبول کرد که کمتر کسی حاضر به پذیرفتن این کار می شد.
وی در ادامه ایشان را حکیم و فیلسوفی متواضع دانست که عمر گرانمایه خویش را برای خدمت به نظام جمهوری اسلامی و پیروی محض از ولایت فقیه صرف کرد.
رئیس دفتر مقام معظم رهبری در ادامه به تبیین نقش روحانیان در هدایت جامعه اسلامی اشاره کرد و یادآورشد: تا زمانی که پیوند مردم و روحانیان ناگسستنی باشد هیچ خطری نظام اسلامی را تهدید نمی کند.
معاون اول قوه قضائیه نیز در همایش نکوداشت آیت الله محمدی گیلانی گفت: تقوا، بصیرت و احاطه برعلم حقوق موجب تبحراین عالم بزرگ در حوزه قضا بود.
حجت الاسلام سید ابراهیم رئیسی افزود: آیت الله محمدی گیلانی در مبارزه با فساد به وظیفه دینی خویش عمل کرد.
در ادامه این همایش حجت الاسلام نیری پیام تشکر آیت الله محمدی گیلانی را برای حاضران قرائت کرد.
آیت الله " محمد محمدی دعوی سرایی " مشهور به گیلانی در سال 1307 در روستای دعوی سرا از توابع شهرستان رودسر در استان گیلان در میان خانواده ای متدین و دوستدارخاندان پاک پیامبر به دنیا آمد، پدر وی محمد جعفر نام داشت و در همان روستا زندگی می کرد و از راه کشاورزی روزگار می گذرانید.
با پایان یافتن دوره سطح، به درس خارج آیت الله العظمی بروجردی (ره) راه یافت و در مدت دوازده سال کتاب صلوة را در محضر ایشان به اتمام رساند. به موازات آن در درس اصول فقه امام خمینی (ره) نیز حضور پیدا کرد و از آن بهره های بسیار برد، در طول این مدت در درس اسفار و شفای علامه سید محمد حسین طباطبایی نیز به مدت هفت سال شرکت کرده است.
این عالم برجسته تا به امروز کتابهای بسیاری تألیف کرده که شامل قضا و قضاوت در اسلام، حقوق کیفری در اسلام، شرح زیارت اربعین، شرح مناجات شعبانیه، المعاد فی الکتاب و السنه، الامامه و الخلافه فی الکتاب و السنه، شرح زیارت امین الله، تکملة شوارق الالهام، حدیث الطلب و الارادة، قرآن و سنن الهی در اجتماع بشرو درسهای اخلاق اسلامی است.
برخی از مسئولیتهای وی پس از انقلاب اسلامی شامل حاکم شرع و ریاست دادگاههای انقلاب اسلامی به امر رهبر کبیر انقلاب اسلامی، عضو فقها و دبیر شورای نگهبان، نماینده حضرت امام راحل در دانشگاهها و ریاست شورای مرکزی نمایندگان حضرت امام خمینی (ره) در دانشگاهها، رئیس هیئت عفو حضرت امام راحل، عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام، عضو شورای بازنگری قانون اساسی، نماینده مردم تهران در سه دوره مجلس خبرگان رهبری و رئیس دیوان عالی کشور است.