تازه ترین اطلاعات جمع آوری شده توسط کاوشگر مسنجر نشان می دهد که دشتهای مناطق شمالی سیاره عطارد حاصل فعالیتهای آتشفشانی هستند.

به گزارش خبرگزاری مهر، بیش از 35 سال قبل کاوشگر مارینتر 10 اولین تصاویر خود را از سطح سیاره عطارد به زمین ارسال کرد که نشان می دادند بر روی سیاره دشتهای منظمی وجود دارند.

از آن زمان، دانشمندان فرضیه تائید نشده ای را در خصوص نقش فعالیتهای آتشفشانی در ایجاد این دشتها به ویژه در بخشهای قطب شمال ارائه کردند.

اکنون گروهی از دانشمندان دانشگاه براون با استفاده از تازه ترین اطلاعات جمع آوری شده توسط کاوشگر مسنجر دریافتند که در فازهای اولیه تاریخ سیاره بین 3.5 تا 4 میلیارد سال قبل حجم وسیعی از گدازه های آتشفشانی در سطح عطارد جاری و به سرزمینهای مسطح اطراف خود که ارتفاع آنها پایین تر بود وارد شدند. این فرایند در حدود 6 درصد از سطح سیاره را پوشش داد.

این تحقیقات که با بررسی یک ساختار مسطح در فاصله حدود 150 کیلومتری از یک منطقه آتشفشانی انجام شده است نشان می دهد که در این منطقه یک چشمه قدیمی از مواد مذاب و یک سری کانالهای وسیع ماگمایی شبیه به کانالهای رودخانه ها وجود دارد.

این ماگماهای جاری به دانشمندان اجازه دادند که به اطلاعات جدیدی درباره دینامیکهای تشکیل و تکامل این سیاره دست یابند.

براساس گزارش PhysOrg.com، این محققان در این خصوص توضیح دادند: "وقتی به دنبال درک منشای دشتهای مسطح می گردیم بررسی حواشی و مناطق اطراف این مناطق بسیار مفید است. در این مناطق، درک تفاوتهای میان دشتها و زمینهای از پیش موجود می تواند به ما کمک کند روشی را که این سرزمینها براساس آن ایجاد شده اند کشف کنیم."

کاوشگر مسنجر از ماه مارس در مدار عطارد می چرخد و تاکنون توانسته است اطلاعات مفیدی را درباره این سیاره جمع آوری کند.

دانشمندان امیدوارند که در آینده ای نزدیک به درک بهتر ترکیبات شیمیایی و معدنی حاضر در عرضهای جغرافیایی بالاتر این سیاره دست یابند.