به گزارش خبرگزاری مهر، مرتضی طلایی با بیان این که مشکل آلودگی هوا در کشورهای دیگر هم وجود دارد،گفت: در این کشورها اراده قاطع برای حل این مشکل هم وجود دارد و همین امر باعث شده وضعیت روشن آنها در این عرصه شده اما باید بپذیریم، این اراده در کشور ما وجود ندارد.
وی با تاکید بر این که برای حل معضلات و درست کردن جامعه باید از اصلاح خودمان شروع کنیم، اظهار کرد: برای تحقق این هدف نیازمند اراده جمعی هستیم و امروزه هزینههای جبرانناپذیر مادی و معنوی بسیاری را متحمل میشویم، چرا که میخواهیم مشکل را یک ارگان به تنهایی حل و فصل کند.
طلایی با طرح این پرسش که کیفیت خودروها و کیفیت بنزین مصرفی چه زمانی باید درست شود، اعلام کرد: قانون معافیت 5 ساله معاینه فنی خودروهای صفر کیلومتر اگر هم برای خودروهای وارداتی مناسب باشد اما برای برخی خودروهای داخل که بعد از مدت کوتاهی دچار نقص میشوند و هنوز از کارخانه در نیآمده آتش میگیرند، مناسب نیست.
نماینده شورای اسلامی شهر تهران در معاونت حمل و نقل و ترافیک شهرداری تهران در پایان معافیت 5 ساله خودروهای نو از مراجعه به مراکز معاینه فنی را اشتباه دانست و خاطرنشان کرد: امید میرود این قانون هر چه زودتر لغو شود.
از سوی دیگر رییس کمیته محیط زیست شورای اسلامی شهر تهران نیز گفت: شورای شهر با تمام قدرت از طرحها و برنامههایی که در جهت بهبود کیفیت زندگی و محیط زیست اجرا میشود، دفاع خواهد کرد.
معصومه ابتکار با تأکید بر این که نقش نمایندگان مجلس در تأمین قوانین و نقش دولت در تأمین امکانات و فراهم آوردن شرایط برای بهبود زندگی شهروندان کاملاً مشخص است، افزود: شهروندان همانطور که استفاده از خودروی شخصی را برای خود حق میدانند، ایمن بودنآن را نیز باید برای جامعه حق بدانند.
وی با تأکید بر این که ما عقب ماندگیهایی داریم از جمله این که هنوز کیفیت سوخت و نیز کیفیت خودروهایمان در حد استاندارد نیست، اعلام کرد: باید در راه بهبود کیفیت زندگی شهروندان همه نهادها مشارکت داشته و مسئولیت را به گردن یک نهاد بپندارند.
این عضو شورای اسلامی شهر تهران در پایان با اشاره به این که تا وقتی مشکل کیفیت خودروها و سوخت مصرفیشان حل نشود نمیتوان توقع رفع معضل آلودگی هوا را داشت، خاطرنشان کرد: وظیفه شورای شهر حمایت از طرحها و برنامههایی است که سبب افزایش ایمنی خودروها و کاهش آلودگی هوا شود اما به تنهایی نمیتوان موفق شد.