به گزارش خبرگزاری مهر، در حالی که رسانه های آمریکا به سانسور اعتراضات گسترده در نیویورک ادامه می دهند، منابع آمریکایی پیش بینی می کنند که دامنه اعتراضات گسترش یافته و به دیگر شهرها کشیده شود.
وال استریت نماد سرمایه داری غرب است و اوج گیری اعتراضات در آمریکا نشان می دهد مردم از نظام سرمایه داری به ستوه آمده اند .
اعتراضات مردمی علیه فساد و تبعیض و سیاستهای اقتصادی واشنگتن بیش از دو هفته است که در شهرهای مهم و بزرگ آمریکا ادامه دارد.
خشونت بیش از حد نیروهای پلیس هم نتوانسته است مانع ادامه این اعتراضات شود، مردم به مسائلی همچون تبانی، منافع شرکتها و منافع سیاسی و محرومیت مردم آمریکا از حقوق قانونی و به طور کلی به سیاستهای اقتصادی باراک اوباما معترض هستند.
به گفته تحلیلگران، اعتراضات در نیویورک و دیگر شهرها در حقیقت اعتراض به نظام سرمایه داری و تبعیض و بی عدالتی است.
به گفته تظاهرات کنندگان، پلس ضد شورش آمریکا بدون هیچ دلیلی معترضان را با باتوم می زند، آنها تاکید می کنند هدف ما جلب توجه به بی عدالتی های اساسی است که در سراسر کشور رخ می دهد.
"استیون لندمن" یک تحلیلگر آمریکایی می گوید اکنون شاهد این اعتراضات در داخل آمریکا هستیم، ما تازه در اول راه قرار داریم، مردم اکنون به خوبی می دانند علیه چه چیزی تظاهرات می کنند.
آلن رولند روزنامه نگار آمریکایی نیز تصریح کرده است در ادامه جنبش موسوم به اشغال وال استریت، در هفتم اکتبر، شاهد حرکت مشابهی در واشنگتن خواهیم بود، اتفاقاتی که در نیویوریک در جریان است مقدمه ای برای حرکت بزرگ آمریکا در آینده خواهد بود.
تحلیلگران، اعتراضات در مقابل وال استریت را نه تنها آغاز حرکت عمومی در این کشور به سیاستهای عمومی دولت می دانند بلکه آغاز حرکتی در مخالفت با ماهیت نظام سرمایه داری لجام گسیخته در غرب و آمریکا می دانند.
نوام جامسکی نظریه پرداز آمریکایی می گوید وال استریت بخشی از شرکتها و موسات مالی است، بانکها هر روز بزرگتر و ثروتمندتر می شوند و درآمد آنها به بالاترین رکورد می رسد این در حالی است که نرخ بیکاری واقعی به بالاترین میزان از زمان رکود بزرگ می رسد.
جیمز کوربت روزنامه نگار آمریکایی هم می گوید مردم می خواهند نشان دهند کانون اصلی قدرت نه در واشنگتن بلکه در وال استریت است مردم آمریکا به این نتیجه رسیده اند که دشمن اصلی آنها، سلطه وال استریت و نظام مالی این کشوربر سیاست است و همین نتیجه گیری سرآغاز جنبش اعتراضی گسترده و بی سابقه در آمریکا است.
"کتی مک کاناگی" فعال سیاسی آمریکایی در گفتگو با پرس تی وی تاکید کرده بود تظاهرات علیه فساد شرکتها و سیاستهای مالی واشنگتن در نیویورک به 40 شهر بزرگ آمریکا گسترش می یابد.
گسترش جنبش اعتراضی آمریکا به لس آنجلس
با وجود بازداشت صدها تظاهرکننده از سوی نیروهای پلیس، تظاهرات اعتراضآمیز مردم آمریکا اکنون به خیابانهای لسآنجلس هم رسیده است.
به گزارش مهر به نقل از پرس تی وی، جنبش " لس آنجلس را اشغال کنید" نیز به دنبال تظاهرات اعتراضآمیز در وال استریت نیویورک، حرکت مشابهی را آغاز کرده و صدها نفر از فعالان وابسته به این جنبش در ادامه اعتراض به سیاستهای کاخ سفید، به قصد اشغال ساختمان شهرداری لسآنجلس به سوی این محل حرکت کردهاند.
صدها معترض با آمدن به خیابانهای نیویورک و دیگر شهرهای مهم آمریکا، به فقر، بیکاری، صنفی گرایی، نابرابری اجتماعی و دیگر مواردی که کشور را در بحبوحه بحران اقتصادی فلج کرده است، اعتراض کرده اند.
مردم در آمریکا جدی گرفته نمیشوند
به گزارش مهر به نقل از پرس تی وی، چارلز ام یانگ مؤسس پایگاه اینترنتی "دیس کنت بی هپنینگ معتقد است هیچ یک از سران احزاب اصلی آمریکا ، مردم این کشور را جدی نمیگیرد.
به گفته وی، اکثر قریب به اتفاق مردم آمریکا مخالف جنگ در افغانستان و عراق و همچنین خواستار افزایش مالیات ثروتمندان هستند.
در حالی که مسئولان آمریکایی خود را مدعی حمایت از آزادی بیان و دموکراسی در جهان می دانند، نیروهای امنیتی این کشور با حمله به معترضان به بازداشت و ضرب و شتم آنها ادامه می دهند.
معترضان تاکید کرده اند تمام زمستان را در مقابل وال استریت محل باقی می مانند تا به خواسته های آنها توجه شود.