به گزارش خبرنگار مهر، حسن پناهی ظهر دوشنبه در جلسه بررسی مشکلات سینماهای شهرستان خوی افزود: برای کاهش هزینه سالنهای سینما و استفاده بهینه از سینما بر اساس توافق حوزه هنری، فرهنگ و ارشاد اسلامی وشوراها و شهرداریهای استان مجتمع های سینمایی در شهرستانهایی که سینماهای آن تعطیل شده راه اندازی می شوند.
وی در ادامه بیان داشت: هم اکنون از 18 سینمای استان 15 سینما به علت مشکلات ساختمانی و فنی تعطیل بوده که برای فعال شدن و تسریع در ایجاد مجتمعهای سینمایی همکاری شورا و شهرداری استان با حوزه هنری بیش از پیش ضروری به نظر می رسد.
رئیس اداره امور سینماها و سمعی بصری اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی آذربایجان غربی اظهار داشت: برای ایجاد مجتمع های سینمایی در شهرهای استان جذب سرمایه گذاری و مشارکت بخش خصوصی نیز مورد توجه قرار گرفته است.
بابایی رئیس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی خوی هم در این جلسه با اشاره به ظرفیتهای بالای هنری در این شهرستان بر تسریع در اجرایی شدن طرح مجتمع سینمایی تاکید کرد و گفت: تغییر کاربری در سینمای قدیمی خوی برای یک مجتمع سینمایی با سه سالن نمایش صادر شده است.
استان آذربایجان غربی در کنار شرایط خاص جغرافیایی و هم مرز بودن با سه کشور خارجی حساس عراق، ترکیه و جمهوری آذربایجان غربی در راس هجمه های فرهنگی اسکتبار قرار دارد امری که توجه به مقوله فرهنگ به خصوص ترویج فرهنگ بومی و ملی از طریق سینما را دو چندان می کند.
با توجه به سابقه 90 ساله سینما در آذربایجان غربی ، در حال حاضر از 19 باب سینمای موجود در استان 16 باب آن تعطیل و تنها سه باب سینمای نیمه تعطیل و فرسوده ارومیه نیمه فعال بوده و در مرز تعطیلی قرار گرفته اند.
تاریخ نمایش اولین فیلم در سینماهای آذربایجانغربی به سال 1310 بر می گردد یعنی زمانی که سینما "ایران" در خوی با 315 صندلی به عنوان اولین سینمای استان فعالیت خود را آغاز کرد.
شهرستان ارومیه به عنوان مرکز استان 30 سال پس از این تاریخ صاحب سینما شد به طوری که سینما آزادی ارومیه در سال 1340 با نام تخت جمشید، سینما انقلاب در سال 1342 و سینما ایران ارومیه در سال 1344 به بهرهبرداری رسیدند.
بعدها نیز سینماهای فرهنگ و تربیت در ارومیه، قدس در اشنویه، وحدت در بوکان، فرهنگ در پیرانشهر، میهن و آسیا در خوی، قدس در سردشت، سعدی در سلماس، بهمن در شاهین دژ، قدس در ماکو، تربیت در مهاباد، انقلاب در میاندوآب و فرهنگ و ایران در نقده فعالیت خود را در مجموع با ظرفیتی بالای 11 هزار نفر صندلی (به ازای هر هزار نفر جمعیت چهار صندلی) آغاز کردند.