یک دانشمند آمریکایی کشف کرد که سیگنالهای "وای- فای" می توانند از طریق ردیابی تنفس، حرکات ما را در داخل خانه شناسایی کنند.

به گزارش خبرگزاری مهر، "نیل پاتواری" از دانشگاه یوتاه دریافت که تنفس های انسان با سیگنالهای "وای- فای" تداخل می کنند به طوریکه انبساط و انقباض قفسه سینه در مدت تنفس بر روی سیگنالهای بی سیم اثر می گذارند و موجب می شوند که بخشی از قدرت سیگنالها از دست برود.

کاهش قدرت سیگنال قابل اندازه گیری است و می تواند برای محاسبه بسامد تنفس فرد مورد استفاده قرار گیرد.

برای بررسی صحت این کشف، "نیل پاتواری" بر روی یک تخت بیمارستان دراز کشید درحالی که اطرافش را 20 دستگاه بی سیم با کیفیت متوسط احاطه کرده بودند.

این پایانه ها در موقعیتهایی قرار گرفته بودند که می توانستند در اطراف تخت امواج رادیویی با بسامد 2.4 گیگاهرتز را گسیل کنند. این دستگاهها توان سیگنال را چهار بار در هر ثانیه اندازه گیری کردند و بنابراین برای اندازه گیری نوسانات قدرت تنفس به اندازه کافی سریع بودند.

پس از ثبت 30 ثانیه اطلاعات، شبکه قادر شد بسامد تنفس این محقق را اندازه گیری کند که برابر با 0.4 تنفس در دقیقه بود.

براساس گزارش نیوساینتیست، به گفته این پژوهشگر، نتایج این کشف می تواند در عرصه پزشکی، برای مثال برای کنترل مداوم تنفس یک بیمار به خصوص در طول خواب مورد استفاده قرار گیرد. در واقع برخلاف روش رایج استفاده از لوله های وارد شده در بینی می توان از این فناوری مدرن بهره گرفت.

همچنین می توان از دستگاههای "وای- فای" برای ردیابی موقعیت دقیق افراد در اتاق استفاده کرد به طوریکه شبکه بی سیم می تواند به ما نشان دهد که افراد در اتاقهای دیگر خانه درحال راه رفتن هستند، نشسته اند و یا دراز کشیده اند. این دانشمند توضیح داد که توانسته است بسامد تنفس را با نتیجه بین 0.2 تا 0.4 نفس در دقیقه اندازه گیری کند.