مشهد - خبرگزاری مهر: معاون بهبود تولیدات گیاهی وزارت جهاد کشاورزی گفت: فرآوری خربزه به عنوان یک کار اقتصادی سود آور مورد غفلت واقع شده است.

به گزارش خبرنگار مهر، مجید خلیلی خشنود  پیش از ظهر سه شنبه در نخستین همایش ملی تولید و فرآوری خربزه در دانشگاه آزاد اسلامی تربت جام اظهار کرد: خربزه کاران باید به سمت کشتهای نوین و آبیاری نوین گام بردارند.

وی افزود: هم اکنون تولید خربزه با روشهای سنتی اقتصادی نبوده و مقرون به صرفه نیست.

خشنود بیان کرد: شهرستان تربت جام در تولید خربزه مقام اول کشور دارد و باید با تغییر الگوی کشت متوسط تولید خربزه را افزایش دهد.

نماینده مردم تربت جام و تایباد در مجلس شورای اسلامی نیز گفت: 80 درصد از جمعیت شهرستان از بخش کشاورزی و تولید خربزه ارتزاق می کنند.

غلامرضا اسدالهی افزود: 230 هزار تن انواع خربزه در تربت جام تولید می شود که خاتونی پر محصول ترین رقم تولید است.

وی تصریح کرد: باید برای فرآوری محصول تولیدی خربزه  چاره اندیشی کرده و از صادرات خام خربزه جلوگیری کرد.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی نیز گفت: توسعه نیافتگی سیستمهای آبیاری نوین در زراعت، تحقیقات ناکافی برای توسعه کمی و کیفی، نامقاوم بودن اکثر ارقام موجود نسبت به انبار داری، عدم استفاده از روشهای نوین کشت ازجمله مشکلات فرآروی خربزه کاران است.

محمد طباطبایی یزدی افزود: تامین تسهیلات کافی به منظور تجهیز اراضی خربزه کاری به سیستمهای نوین آبیاری توسعه تحقیقات در خصوص خالص سازی ارقام بومی، توسعه کشت نشایی از راهکارهای مهم در این بخش است.

در این همایش یک روزه 500 تن از کارشناسان و دست اندرکاران تولید خربزه با هدف فراهم کردن زمینه ارائه محصول سالم، دستیابی به بازارهای جهانی، کمک به اقتصاد کشاورزان و تولید کنندگان حضورداشتند.

رعایت اصول به زراعی و به نژادی، تولید و فرآوری بذر اصلاح شده، نشاء کاری و مکانیزاسیون، شناسایی آفات، بیماریها و علفهای هرز، مدیریت آبیاری و مصرف آب، فرآوری میوه، اقتصاد و بازاریابی، استاندارد و کیفیت و معیارها از محورهای این همایش است.