به گزارش خبرنگار اقتصادي خبرگزاري "مهر"، براي پيوستن به سازمان جهاني تجارت يا به عبارتي WTO اصلاح ساختار اقصادي از اساسي ترين اقدامات است .
بر اساس اين گزارش، موانع تعرفه اي از جمله مباحثي است كه در محافل علمي و سازمان هاي دولتي به طورمرتب مورد بررسي و تامل قرار مي گيرد كه در اين ميان برخي از صاحب نظران بركاهش موانع تعرفه اي و برخي حذف و يا افزايش آن اعتقاد دارند.
حال بايد ديد كه در شرايطي كه براي بيستمين باردرخواست ايران براي پيوستن به سازمان جهاني تجارت با موانع مواجه مي شود كارشناسان و مسوولان كشوري چگونه با دورانديشي و مطالعات گسترده بستر را براي پيوستن وهمگام شدن با اين تجارت و مبادله آزاد فراهم خواهند كرد.
اين گزارش حاكيست: دراين ميان وزير بازرگاني به عنواني متولي اين امر در زمينه حذف صد درصد تعرفه ها دچار تناقض گويي شده است.
محمد شريعتمداري در گفت و گويي پيشنهاد مي كند كه با حذف تعرفه هاي وارداتي و يارانه از بازار داخلي ميان توليد كنندگان ايراني وخارجي رقابت ايجاد شود .
وي معتقد به رساندن تعرفه ها به صفراست و تصريح مي كند: افزايش تعرفه ها به طورغير منطقي درشرايط كنوني به قاچاق كالا كمك مي كند وما تنها درصورت حمايت از توليد داخلي رقابتي مي توانيم براي حضور مستمردربازارهاي جهاني اميدوار باشيم. البته يك شبه نمي توان به اين هدف دست يافت.
شريعتمداري از سويي ديگرحذف صد درصد تعرفه هاي تبليغاتي فريبنده را عنوان مي كند ومعتقد است كه تجويزاين سياست كه بازاركشورهاي جهان اسلامي بايد به سوي كشورهاي توسعه يافته باز شود وتعرفه ها صد درصد برداشته شوند درست نيست.
وي مي افزايد:هر چند نگاه ما به نظام تعرفه ها حركت به سمت اقتصاد آزاد است اما فقط با اعمال تعرفه هاي مناسب بايد به اين هدف دست يافت.
وزير بازرگاني خاطرنشان مي كند : تا زماني كه درهيات دولت به عنوان يكي از مردان دولت برسر كار هستم ، نرخ تعرفه ها را به سمت پايين سوق نمي دهم.
به گفته وي،كاهش تعرفه ها بايد منطقي باشد و دربرخي ازموارد ايجاب مي كند كه نرخ تعرفه ها افزايش يابد.
البته ناگفته نماند كه اين اظهار نظر جناب وزير خلاف اظهارات قبلي وي است .
حال با اين تناقض گويي هاي دولتمردان چگونه مي توان به اصلاح ساختار اقتصاد كشور پرداخت و به سوي اقتصادي آزاد گام برداشت.
اين درشرايطي است كه كارشناسان مسائل اقتصادي و صاحب نظران معتقدند: براي پيوستن به سازمان جهاني تجارت و مبادله آزاد بايد به آزاد كردن اقتصاد پرداخت واين سياستي است كه كشور چين با گام برداشتن در مسيرآ ن به اقتصادي آزاد و پويا دست يافته است .
تاریخ انتشار: ۶ دی ۱۳۸۳ - ۱۴:۵۲
براي آزاد كردن اقتصاد ايران و گام برداشتن درمسيرمبادله آزاد جهاني بايد موانع تعرفه اي برداشته شوند تا بتوان بستر را براي رقابتي كردن محصولات و خدمات فراهم كرد.