سنندج - خبرگزاری مهر: رئیس دانشگاه علوم پزشکی کردستان سالمندان را سرمایه های گرانبها در راستای تحکیم بنیان خانواده ها دانست.

به گزاش خبرنگار مهر، طیب قدیمی ظهر چهارشنبه در مراسم گرامیداشت روز جهانی سالمندان در استان کردستان اظهار داشت: حضور سالمندان در جامعه و خانواده عامل پیشرفت جامعه و تحکیم بنیان خانواده می شود و باید از این ظرفیت ارزشمند در راستای تعالی جامعه بهره برداری کرد.

وی با اشاره به اینکه پیری فرایندی است که نمی توان آن را متوقف کرد، گفت: تنها با داشتن زندگی سالم و مراقبتهای خاص برنامه ریزی شده می توان این دوران را به دوران مطلوب و لذت بخش و توام با سلامتی تبدیل کرد.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی کردستان افزود: سالمندی یک بیماری و از کار افتادگی نیست بلکه ورود به مرحله جدیدی از زندگی است که می تواند تجربیات و آداب و رسوم گذشته را به نسل جوان انتقال دهد.

قدیمی با اشاره به اینکه پیری واقعیتی است اجتناب ناپذیر گفت: بهتر است به جای تسلیم شدن خود را تجهیز کنیم تا بتوانیم بیشترین بهره را از این دوره عمر ببریم و برای اینکار کافی است نگاهی واقع بینانه به پیری داشته باشیم.

وی با بیان اینکه سالمندان یکی از گروههای آسیب پذیر در سطح جامعه هستند، افزود: سالمندان بیش از سایر افراد جامعه در معرض آسیبهای اجتماعی، جسمی و زیست محیطی قرار دارند و بیش از دیگران احتمال وقوع و بروز اتفاق و حوادث برای آنان متصور است.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی کردستان گفت: سالمندان لازم است خود را باور کنند تا جامعه نیز آنان را بعنوان افرادی با ارزش مورد ستایش قرار دهد و حمایت معنوی در سایه تعهد به باور و اجرای ارزشهای دینی ضرورتی انکار ناپذیراست.

قدیمی با اشاره به سوابق تاریخی جامعه ایران اسلامی بر مبنای فرهنگ غنی و پربار اسلام در احترام نهادن به سالمند و استفاده از تجربیات آنها بیان کرد: تلاش برای حفظ و نگهداری سالمندان از نظر جسمی و روحی همواره مورد توجه بوده است.

وی با بیان نیازهای جسمی در سنین پیری و مسائل روانی ناشی از سالمندی گفت: در دوره سالمندی به دلیل محدودیت های مربوط به تغیرات پیری برای برآورده کردن نیازهای اساسی به کمک دیگران و حمایت خانواده نیازمند هستند که باید به آنها دست یاری داد.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی کردستان افزود: سالمندان نباید در طول دوران سالمندی با منفی گرایی به زندگی نگاه کنند و افکار منفی و نامطلوب را در خود بپرورانند زیرا این امر مانع از سلامت دوره سالمندی می شود.

وی بیان کرد: بیشتر مشکلات روحی و اجتماعی سالمندان مربوط به کنار گذاشتن آنها از خانواده و فعالیتهای اجتماعی است و توجه و حمایت سالمندان امری است که رحمت الهی را در پی دارد.