به گزارش خبرنگار مهر، برنامه بهره برداری از این پروژه در سه مرحله زمان بندی شده و مرحله نخست از سمنگان اراک تا ملایر به طول 90 کیلومتر دارای دو ایستگاه مسافری حک و ملایر و دو ایستگاه بین راهی پری زنگنه و جلایر است.
180 کیلومتر مرحله دوم از ملایر تا کرمانشاه دارای هفت ایستگاه مسافری کهریز، نهاوند، فیروزان، زاگرس، گاماسیاب، بیستون و کرمانشاه و مرحله سوم از کرمانشاه تا مرز خسروی به طول 260 کیلومتر است.
75 کیلومتر انشعاب خط آهن غرب کشور از ملایر به همدان است
از 605 کیلومتر راه آهن غرب کشور، 52 کیلومتر در حوزه استان مرکزی، 195 کیلومتر در همدان و 358 کیلومتر در استان کرمانشاه قرار دارد.
این راه آهن پس از طی کردن سمنگان اراک، ملایر، کرمانشاه، اسلام آباد و گیلان غرب از مرز خسروی به خطوط ریلی عراق (عتبات عالیات) و در نهایت به بندر لاذقیه سوریه متصل می شود.
صرفه جویی 80 میلیارد ریالی در مصرف سوخت، بیش از چهار میلیارد ریال ارزش افزایش شاخص ایمنی در مسیر و بیش از 113 میلیارد ریال ارزش اشتغال زایی از مزایای این خط ریلی در سال نخست بهره برداری است.
برای بهره برداری از مرحله نخست راه آهن غرب کشور به عنوان یک مرحله از راه آهن کرمانشاه – خسروی، 132 هزار و 876 متر مکعب پی کنی، پنج میلیون و 826 هزار و 761 متر مکعب خاکبرداری، پنج میلیون و 66 هزار و 251 متر مکعب خاکریزی، 160 هزار و 727 متر مکعب بتن ریزی، 211 هزار و 315 متر مربع قالب بندی و چهار هزار و 209 تن آرماتور بندی شده است.
پس از بهره برداری از این طرح، قطار های مسافری با سرعت 160 کیلومتر و قطار های باری با سرعت 120 کیلومتر بر ساعت در این خط ریلی تردد می کنند.
خط آهن غرب کشور 23 دستگاه پل به دهانه 20 تا 28 متری دارد
خط آهن غرب کشور یک دستگاه تونل به طول 756 متر، یک دستگاه گالری به طول 163 متر، 43 دستگاه پل کوچک و 23 دستگاه پل به دهانه 20 تا 28 متری دارد.
اجرای عملیات زیر سازی و ریل گذاری راه آهن اراک - ملایر از فروردین امسال با میانگین روزانه 700 متر ریل گذاری و ساخت راه آهن غرب کشور در حوزه ملایر از سال 1381 با اعتبار اولیه 85 میلیارد ریال آغاز شده است
برای اجرای عملیات این راه آهن 960 میلیارد ریال و برای زیر سازی، بالاست، ایستگاه ها و ریل گذاری 100 میلیارد تومان هزینه شده است.
همچنین برای بهره برداری از این راه آهن 125 میلیارد تومان و برای ساخت ایستگاههای حک، جلایر، پری زنگنه و ملایر 127 میلیارد ریال هزینه شده است.
در همین خصوص فرماندار ویژه ملایر اظهار داشت: راهآهن ملایر به عنوان بزرگترین طرح غرب کشور امروز چهارشنبه با حضور معاون اول رئیس جمهور بهره برداری میشود.
حسن خیریان پور دستیابی به توسعه اجتماعی، فرهنگی و اقتصادی از کارکردهای مهم و تاثیر گذار بهره برداری از این طرح است.
خط آهن غرب کشور دسترسی به اماکن متبرکه عراق را آسانتر خواهد کرد
خیریان پور افزود: این طرح در ارزانی حمل و نقل بار و افزایش ایمنی و رفاه حال مسافران تأثیر بسیار خواهد داشت و دسترسی به اماکن متبرکه عراق را آسانتر خواهد کرد.
فرماندار شهرستان ملایر افزود: مجموعاً 73 کیلومتر از مسیر راهآهن غرب در محدوده جغرافیایی ملایر قرار دارد که در آینده یک انشعاب از این راهآهن از ملایر به همدان و از آن جا به راهآهن تهران- همدان- سنندج وصل می شود.