به گزارش خبرگزاری مهر، سید محمد تقی علوی گفت: هم اکنون با توجه به شرایط فراهم شده علمی و آموزشی در دانشگاه تبریز علاوه بر داوطلبان داخلی، از کشورهای خارجی نیز برای ادامه تحصیل در این دانشگاه متقاضی وجود دارد که این امر برنامهریزیهای دانشگاه را به توسعه بیش از پیش همکاری های بین المللی سوق داده است.
وی تاکید کرد: فرمایشات مقام معظم رهبری در دیدار اخیر با نخبگان مبنی بر مردود بودن بیگانه ستیزی در مباحث علمی بسیار راهگشا است.
علوی یادآور شد: دانشگاه تبریز اکنون به پشتوانه علمی و آموزشی خود به عنوان یکی از 10 دانشگاه برتر کشور مطرح است.
وی ادامه داد: این دانشگاه با برخورداری از امکانات منحصر بفرد علمی در شمالغرب کشور و با آزمایشگاههای بسیار مجهز در حوزههای مختلف، بیش از 300 هزار عنوان کتاب و 17 نشریه علمی ـ پژوهشی، اشتراک اکثر مجلات معتبر الکترونیکی و چاپی دنیا و برخوداری همه دانشگاهیان آن از اینترنت پر سرعت بستر مناسبی برای انجام فعالیتهای پژوهشی و آموزشی دارد.
دکتر سید محمد تقی علوی افزود: دانشگاه تبریز با بیش از 600 نفر عضو هیئت علمی، 18هزار نفر دانشجو در شش رشته کاردانی، 90 رشته کارشناسی، پنج رشته کارشناسی ناپیوسته، 137 رشته کارشناسی ارشد و 80 رشته دکتری تخصصی که در واقع در همه گروههای عمده تحصیلی به تربیت نیروی انسانی ماهر و متخصص اهتمام دارد، اسباب حضور در عرصه بین المللی را فراهم کرده است.
رئیس دانشگاه تبریز گفت: دانشگاه تبریز در این عرصه با بیش از پنجاه دانشگاه معتبر خارجی قرارداد همکاری دارد و برای نشان دادن تواناییها و ظرفیتهایش در چند نمایشگاه خارجی شرکت کرده و در داخل کشور نیز با مراکز و صنایع حساس و استرانژیک همکاری میکند.
وی ادامه داد: همچنین این دانشگاه با کسب مجوزهای لازم هفت رشته جدید در مقطع کارشناسی ارشد و چهار رشته در مقطع دکتری در پردیس بین المللی - واقع در منطقه آزاد ارس دایر و اقدام به جذب دانشجو کرده است.
علوی با یادآوری فعالیت 9 مرکز و موسسه پژوهشی، هشت قطب علمی و مرکز رشد واحدهای فناوری، در این دانشگاه گفت: افزایش 30 درصدی عقد قرارداد اجرای طرحهای پژوهشی مشترک اعضای هیئت علمی این دانشگاه با سازمانها و نهادهای دولتی و خصوصی در سال 89 نسبت به سال قبل از آن، خاتمه 35 طرح پژوهشی و آغاز اجرای 22 طرح جدید تنها در شش ماهه نخست سالجاری از دیگر موفقیتهای دانشگاه تبریز به شمار میرود.
وی اذعان داشت: تنها در شش ماهه نخست امسال اعضای هیئت علمی این دانشگاه 221 مقاله در مجلات ISI و 108 مقاله در پایگاه استنادی علوم جهان اسلام (ISC) منتشر کردهاند،
سید محمد تقی علوی افزود: در حوزه فعالیت های عمرانی نیز اجرای سلف سرویس مرکزی، سالن سرپوشیده ورزشی، دو خوابگاه جدید در داخل سایت اصلی دانشگاه و مجموعه کشاورزی کرکج، مرکز تحقیقات علوم پایه، پژوهشگاه زلزله و بازسازی تجهیز خوابگاه ها مهمانسرا ها و دو دانشکده بزرگ از جمله اقدامات موثر در این حوزه است.
رئیس دانشگاه تبریز بیان کرد: این دانشگاه همچنین در حوزه فرهنگ نیز با برگزاری اردوی های مختلف فرهنگی برای بیش از هشت هزار نفر از دانشجویان دانشگاه طی سال تحصیلی 90-1389، اجرای موفق طرح ضیافت اندیشه استادان، برگزاری برنامه های فرهنگی متنوع در طول سال تحصیلی برای دانشجویان و حمایت از انجمنهای علمی، برپایی سمینارها و همایش های علمی و فرهنگی عملکردی بسیار درخشان داشته است.