تبریز - خبرگزاری مهر: شهردار تبریز از یحیی شیدا، شاعر و نویسنده تبریزی که در بستر بیماری قرار دارد،‌ به عنوان یکی از ذخایر معنوی و فرهنگی آذربایجان شرقی و کشور یاد کرد.

به گزارش خبرگزاری مهر، علیرضا نوین در دیدار و عیادت از استاد یحیی شیدا با حضور در منزل این شاعر و نویسنده فرهیخته کشورمان اظهار داشت: سرکشی به بزرگان، هنرمندان و مفاخر شهر از وظایف اصلی و اجتماعی تمامی مسئولان است و باید نسبت به حفظ شأن و جایگاه هنرمندان توجه بیشتری صورت گیرد.

وی همچنین در این دیدار تلاش برای ارج نهادن به خدمات و تلاش های علمی، فرهنگی، هنری و ادبی بزرگان و مفاخر شهر را از جمله اولویت ها و برنامه های کاری خود در دوران مدیریت شهرداری برشمرد.

نوین تصریح کرد: مدیریت در شهرداری تبریز برای من تنها مدیریت بر امورات و برنامه های عمرانی خدماتی شهر نیست بلکه توجه به مسایل فرهنگی و اجتماعی نیز بخش مهمی از این مسئولیت را در بر می گیرد و طی این سال ها همواره تلاش شده است در این راستا حرکت شود.

شهردار تبریز همچنین در این دیدار با اشاره به جایگاه و نقش بی بدیل استاد شیدا در ادبیات آذربایجان، تاکید کرد: ایشان از اساتید بزرگ نظم و نثر آذربایجان و ایران، شاعر توانا، روزنامه نگار بزرگ و محقق نستوه بوده و طی 60 سال کار فرهنگی، خدمات ماندگاری به جامعه فرهنگی و ادبی تبریز و ایران ارایه کرده است.

وی تاکید کرد: بسیاری از شاعران و نویسندگان آذربایجانی سال ها در پای درس استاد شیدا نشستند و او دست آنان را گرفت.

نوین در ادامه این دیدار با اهدای لوح تقدیر تاج گل و یک جلد کتاب نفیس از زحمات چندین دهه استاد شیدا تقدیر و برای این شاعر و هنرمند برجسته آرزوی صحت و سلامت کرد.

گفتنی است استاد یحیی شیدا در سال 1303 هجری شمسی در تبریز دیده به جهان گشود، پدرش مرحوم حسن یوزباشی چرندابی از مجاهدین مشروطه و از محله چرنداب تبریز بود.

وی از سال 1327 همکاری خود را با مطبوعات آغاز کرد و در نخستین قدم در روزنامه "آذر مرد" به عنوان سردبیر مشغول به کار شد.

استاد شیدا، مدتی در مدرسه طالبیه تبریز رشته علوم دینی را تحصیل کرد و به زبانهای آلمانی، عربی، ترکی و فارسی آشنایی کامل دارد.

وی عضو انجمن نویسندگان باکو بوده و دارای دکترای افتخاری ادبیات از این مرکز دانشگاهی است.

از آثار و تالیفات وی می توان فرآورده ها، در زوایای تاریخ "نثر"، "تلواسه ها"، قصاید، غزلیات، پسرخان (رمان)، دریای متلاطم، جنایات زن یا شاهکارهای طبیعت (در زوایای ادبیات)، ادبیات اوجاغی در سه جلد، اودلار وطنی، اودلی سوزلر، اون جزوه، میرزا علی معجزین "یاپیلمامیش" شعر لری و بی ریانین اورهک سوزلری اشاره کرد.