ناصح قادری در گفتگو با خبرنگار مهر، اظهار داشت: منطقه عبدالرزاق که از مناطق ماهوری استان کردستان است مستعد در رشد انواع گونه های گیاهی است که با در دست داشتن برنامه های پژوهشی و مطالعاتی و جذب نیروی متخصص می توان در آینده نزدیک به شناسایی گونه های بیشتری در کل استان و به ویژه در منطقه عبدالرزاق اقدام کرد.
وی با بیان اینکه گونه های اندمیک و خاص استان کردستان بسیار زیاد و تاکنون نزدیک به هشت هزار گونه گیاهی شناسایی شده است، بیان کرد: گونه های گیاهی مرزه، گون، کما، بادام وحشی، زنبق، میخک و زول از انواع گونه های گیاهی منطقه عبدالرزاق و گاها وجود برخی گونه های نادر و بومی از دیگر شاخص های کردستان در بین دیگر استان ها و حتی جهان است.
مدیر کل حفاظت محیط زیست استان کردستان با بیان اینکه منطقه عبدالرزاق علاوه بر تنوع گونه های گیاهی در بخش حیات وحش به دلیل شرایط بسیار خوب آب و هوایی از یک سو و همچنین وجود جنگل ها و مراتع سرسبز از تنوع زیستی، جانوری بالا و ویژه ای در کشور برخوردار است، بیان کرد: 180 گونه پرنده و 17 گونه پستاندار در منطقه حفاظت شده عبدالرزاق وجود دارد که می توان با برنامه ریزی بهتر و همچنین بهره گیری از این توانمندی ها در توسعه و پیشرفت استان کردستان استفاده کرد.
قادری منطقه عبدالرزاق را به عنوان مناطق پشتوانه منطقه حفاظت شده بیجار و منطقه حفاظت شده جنوب آذربایجان غربی نام برد که دارای اهمیت خاصی است، افزود: آنچه که به این منطقه اهمیت دوچندان بخشیده است وجود آثار تاریخی و فرهنگی غار باستانی کرفتو و قلعه زیویه است.
وی در پایان سخنان خود با بیان اینکه منطقه حفاظت شده عبدالرزاق با وسعتی بیش از 44 هزار هکتار در شهرستان سقز واقع شده است، بیان کرد: عجین کردن مردم با محیط زیست و به نوعی دخالت آنان زمینه حفظ گونه های نادر گیاهی و جانوری را فراهم می کند.