قزوین - خبرگزاری مهر: مجری طرح توسعه تولید زیتون وزارت جهاد کشاورزی گفت: سالانه 90 هزار تن زیتون از سطح باغ های باور کشور تولید می شود که منبع مالی خوبی را برای کشاورزان تامین می کند.

به گزارش خبرنگار مهر، علی اصغر زینانلو ظهر یکشنبه در کارگاه آموزشی ترویجی مکانیزه کردن برداشت محصول زیتون که با حضور اساتید شورای بین المللی زیتون و جمعی از کارشناسان سراسر کشور در سالن باغستان جهاد کشاورزی قزوین برگزار شد اظهارداشت: در حال حاضر 111هزار هکتار باغ بارور و غیر بارور زیتون در کشور وجود دارد که استانهای قزوین، گیلان، گلستان و فارس از جمله استانهای مستعد کشت این محصول در کشور بشمار می روند.
 
وی میزان تولید روغن زیتون در کشور را سالانه حدود 9 هزار تن برآورد کرد و گفت: هر چند روغن های استحصالی از محصول زیتون تنها در کشور مصرف می شود ولی این میزان تولید نیاز داخلی را تامین نمی کند و نیازمند توسعه بیشتر کشت این محصول در کشور هستیم.
 
زینانلو به وضعیت فرآوری محصول زیتون در کشور اشاره کرد و افزود: ظرفیت کارخانه های روغن کشی زیتون در کشور56 هزار تن است که خوشبختانه واحدهای صنعتی فرآوری این محصول جوابگوی محصول تولیدی کشور است.
 
وی با اشاره به اجرای طرح توسعه اصلاح باغ های زیتون از زمان اجرا در 26 استان کشور گفت: در پنج سال گذشته با انجام مطالعات دقیق تفصیلی و اجرای دقیق طرحها بیش از 90 درصد استانهای تولیدکننده زیتون در کشور عملیات توسعه تولید این محصول را در سرلوحه برنامه های خود قرار داده اند.
 
مجری طرح توسعه زیتون وزارت جهاد کشاورزی یادآورشد: توسعه سطح باغهای زیتون ایران به بیش از500 هزار هکتار و افزایش مصرف سرانه روغن زیتون از برنامه های مهم این وزارتخانه در افق 1404 است.
 
زینانلو اضافه کرد: با توجه به اهمیت زیتون در سبد غذایی، وزارت جهاد کشاورزی با بهره گیری از کارشناسان و متخصصان این حوزه برای مطالعه و شناسایی عرصه های مستعد، اصلاح باغ های قدیمی زیتون و افزایش بهره وری از منابع آب و خاک امسالر جدی تروارد صحنه شده است.
 
وی برنامه ریزی برای نهادینه کردن هرس، تغذیه و آبیاری مناسب باغ های زیتون را از دیگر برنامه های وزارت جهاد کشاورزی در راستای توسعه باغات زیتون دانست.
 
زینانلو به برداشت مکانیزه محصول زیتون در کشور هم اشاره کرد و گفت: برای رسیدن به توسعه پایدار در بخش کشاورزی و کاهش هزینه های تولید در این بخش باید سعی کنیم تا با آموزش و اطلاع رسانی علمی، روش مکانیزه برداشت محصول را در کشور بین زیتون کاران گسترش دهیم.
 
وی یادآورشد: به همین منظور برای استفاده از دانش فنی کشورهای پیشرو در این زمینه، با هماهنگی شورای بین‌المللی زیتون، کارگاه آموزشی با حضور استادان خارجی از کشورهای اسپانیا و ایتالیا در استان قزوین برگزار شده است.
 
در این کارگاه آموزشی پرفسور تومبزی از کشور ایتالیا و پرفسور کاسترو از کشور اسپانیا آخرین یافته های علمی خود در خصوص برداشت مکانیزه محصول زیتون را به شرکت کنندگان ارایه کردند.