کارشناس فلسفه و ادبیات در مورد تأثیر فلسفه ابن سینا در دنیای غرب اظهار داشت: از آنجا که این فیلسوف اساسا پیرو مکتب ارسطو بود مورد توجه اندیشمندان عقل‌گرای اروپا قرار گرفت که برجسته‎ترین تأثیر آن مانند جاودانگی روح و وحدت عقل را با نقادی دقیق مورد بحث قرار داده بودند.

دکتر محمد بقایی ماکان در آستانه برگزاری همایش ابن سینا درباره فلسفه وی به خبرنگار مهرگفت: ویژگی دستگاه فکری پورسینا توجه به جهان واقع و عقل‎گرایی است که در مجموع متأثر از فلسفه مشاء است. بنابراین ابن سینا را باید مانند فارابی از زمره ارسطوئیان دانست. این فیلسوف از طریق مطالعه آثار فارابی و شرحهایی که او بر آثار ارسطو و افلاطون نگاشت با اندیشه‎های این دو فیلسوف بویژه ارسطو آشنا شد.

نویسنده "مجموعه ده جلدی تاریخ فلسفه غرب" افزود: ابن سینا در نهایت همان راهی را دنبال کرد که فارابی در اثر معروف خود "جمع بین رأی الحکمین" ارائه کرد. علاوه بر این او در فلسفه خود سعی نمود از دیدگاههای اسلامی به خصوص معتزله و آرای مأخوذ از ارسطو دستگاه تازه‏ای به گمان خود پی افکَند که آن را " حکمت مشرقی" خواند.

بقایی در مورد نقش و تأثیر فلسفه ابن سینا در فلسفه اسلامی نیز گفت: ابن سینا به عنوان متفکر بزرگ در اکثر زمینه‏ها از طب و ریاضیات گرفته تا منطق و الهیات و طبیعیات ، اندیشه گماشته و آثاری در این موضوعات پدید آورده است. پس از او بحث در آراء و افکار ابن سینا به رغم آنکه در محافل فلسفی دنیای اسلام بسیار مطرح می‏شود ولی در میزان معروفیت ابن سینا تأثیر گذار نیست. بدین معنا که پس از او حکمت مشاء و عقل‎گرایی چه در ایران و چه در دنیای اسلام به بار و بر نمی‏نشیند.

نویسنده" اقبال و شش فیلسوف غربی" یادآور شد: آنقدر که چشم انداز حکمت اشراق نظرها را به خود جلب می‎کند، فلسفه مشاء مورد توجه قرا نمی‎گیرد. بنابراین چهره‎های برجسته‏ای که درعرصه حکمت مشاء جای بگیرند بسیار اندک هستند زیرا دنیای اسلام به خلاف غرب به سوی عالم معنا و دیدگاههای عرفانی رو می‎کند و چنان از عقل فاصله می‎گیرد که می‎توان آن را به نوعی عقل ستیزی تعبیر کرد.

نویسنده"خدایان و آدمیان" در مورد جایگاه آرا و اندیشه‎های ابن سینا در میان متفکران غربی نیز گفت: در دنیای غرب که برخلاف شرق، به عقل رو می‎کنند خردگرایی در غرب جنبه‏ای بارز یافت بطوریکه فلسفه ابن سینا در اروپای قرون وسطی مورد توجه فیلسوفانی مانند توماس آکویناس قرار گرفت که مانند فارابی و پورسینا شارح و مفسر آثار ارسطو بودند.از اینرو برای فهم اندیشه‏های ارسطو به ترجمه‏های لاتین که از آثار پورسینا صورت گرفته بود روی آوردند. زیرا پس از آنکه اسلام در قرن هفتم میلادی پدید آمد از میان مسلمانان چندین فیلسوف برجسته ظهور کردند که ابن سینا و ابن رشد از معروفترین آنها هستند.

این کارشناس فلسفه و ادبیات ادامه داد: از آنجا که این فیلسوفان اساسا پیرو مکتب ارسطو بودند مورد توجه اندیشمندان عقل گرای اروپا قرار گرفتند که برجسته‎ترین تأثیر آن را مانند جاودانگی روح و وحدت عقل را با نقادی دقیق مورد بحث قرار داده بودند.