محمدصادق احمدی در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار داشت: این دوره آموزشی با حضور اساتید برجسته کشوری از تاریخ هفتم تا یازدهم آبانماه در ساختمان آموزش و پژوهش استانداری برگزار می شود.
وی عنوان کرد: در این کلاسها نمایندگان سازمان اسناد در استانهای دیگر نیز حضور خواهند داشت و ثبت نام در این کلاسها برای علاقمندان و کارشناسان اسناد در بخشهای دولتی و خصوصی آزاد است.
احمدی بیان داشت: برگزاری این کلاسها در راستای انتقال درست مفاهیم در اسناد گذشتگان به آیندگان انجام می شود.
وی افزود: با توجه به افزایش علاقمندی پژوهشگران کشور به پژوهشهای تاریخی و فراوانی اسناد و نوشته های مکتوب، مشکل خواندن ارقام سیاق در این اسناد وجود دارد که برای رفع این مشکل تصمیم به برگزاری کلاسهای آموزش خط سیاق رقومی گرفته شد.
احمدی یادآور شد: این دوره، پس از کارگاه حافظه جهانی یونسکو، دومین دوره آموزش کشوری در استان یزد است.
وی در مورد هویت خط سیاق بیان داشت: در واقع خط سیاق یا سیاقت شیوه ای از خط و نگارش از عددنویسی رمزگونه، برای ثبت و آگاهی از ارقام نقدی و جنسی است که در گذشته تاریخی در پهنه کشور ایران و سرزمین های پیرامون آن متداول بوده است.
احمدی ادامه داد: کاتبان این خط برای اعداد و کلمات اختصاری علائمی ویژه داشتند و خواندن آن برای بسیاری از مردم آسان نبود.
وی در مورد سند شناسی نیز گفت: در این دوره علاوه بر مباحث مقدماتی سند شناسی به مباحث تخصصی نیز پرداخته می شود .
احمدی سجع مهرها و کاربرد آنها در انواع سند تاریخی و دیوانی، آشنایی با عناصر محتوایی و شکلی انواع سند دیوانی و عقود شرطی، بررسی مولفه های سند پژوهی و پژوهشهای اسنادی با استفاده از مجموعه های خاندانی و منشات ادبی و تاریخی، بازخوانی و تشریح نمونه ای چند از اسناد به جای مانده از قبل صفویه، صفویه، افشاریه، زندیه ... تا عصر پهلوی را از جمله این مباحث دانست.