محمد حسين صوفي، رييس مركز موسيقي سازمان صدا و سيما در گفت و گوي اختصاصي با خبرنگار تلويزيوني " مهر"، درباره اينكه با توجه به تصدي وي در اين سمت چه برنامه هايي در زمينه آثار موسيقايي صدا و سيما دارد، گفت: با قبول تصدي رياست سازمان از سوي ضرغامي سياست عمده و اصلي كه در سازمان صدا و سيما مطرح شده، توسعه كيفي آثار تلويزيوني در همه زمينه ها و عرصه ها است. با توجه به اينكه موسيقي در سال هاي اخير توانسته است به عنوان يكي از ابزار توسعه فرهنگي از جايگاه خاصي در زمينه فعاليت هاي فرهنگي و هنري برخوردار باشد، توسعه كمي هم در كنار ارتقا كيفي به عنوان برنامه اصلي مركز موسيقي صدا و سيما در دستور كار قرار گرفته است.
وي در ادامه خاطر نشان كرد: در حال حاضر حدود 400 هزار ساعت برنامه از شبكه هاي مختلف راديو و تلويزيون ملي، بين المللي و استاني پخش مي شود كه 200 هزار ساعت از آن به طور اختصاصي از تلويزيون ارايه مي گردد. اين ميزان موسيقي به صورت هاي مختلف به مخاطبين ارايه مي شود. يعني گاهي موسيقي به صورت مستقيم عرضه مي شود گاه به صورت حالت، ايستگاه، پاساژ، زير صدا و ... پخش مي گردد. مسووليت مركز موسيقي سازمان صدا و سيما تامين و نظارت بر پخش اين آثار است كه به طور معمول در طول شبانه روز ارايه مي شود يا به طور ويژه به مناسبت هاي موضوعي مي پردازد.
صوفي، به گونه هاي متنوع مضموني موسيقي سازمان صدا و سيما اشاره كرد و توضيح داد: بخشي از موسيقي هايي كه در اين مركز توليد و از شبكه هاي مختلف راديويي و تلويزيوني پخش مي شود، به موضوع هاي خاص از جمله وحدت ملي، انقلاب اسلامي و دفاع مقدس، مبارزه با آمريكا و صهيونيسم مي پردازد. بخشي ديگر از آثار موسيقايي مسايل تاريخي را مطرح مي كند كه بزرگداشت روز 13 آبان، گراميداشت دهه فجر، هفته دفاع مقدس و هفته بسيج در همين راستا قرار دارد. قسمتي ديگر از موسيقي هم جنبه فرا موضوعي دارد كه در تمامي روزهاي سال قابليت پخش دارد.
رييس مركز موسيقي تاكيد كرد: ما به اين نكته هم توجه داريم كه تعداد زيادي خواننده، ترانه سرا، نوازنده و شاعر در بيرون از سازمان فعاليت مي كنند كه از استعدادهاي درخشاني هم برخوردارند. مركز موسيقي سازمان صدا و سيما تلاش دارد تا از اين استعداد در جهت افزايش كمي توليدات خود استفاده كند و اكنون واحد تامين دراين مركز ايجاد شده است تا به خريداري آثار اهالي موسيقي خارج از سازمان بپردازد يا به جذب استعدادهاي جوان و ناشناخته اقدام كند. اما در عين حال با توجه به نياز گسترده اي كه شبكه هاي تلويزيوني و راديويي به آثار موسيقايي دارند و به هر حال محدود بدون ظرفيت توليد موسيقي در سازمان صدا و سيما، ما توانايي توليد تمامي آثاري كه پخش مي شوند را نداريم. در اينجا جنبه نظارتي مركز موسيقي مطرح مي شود كه ما بر اين مطلب تاكيد داريم كه به هر ميزان موسيقي كه در شبكه هاي مختلف راديو و تلويزيون پخش مي شود بايد از اين مركز مجوز داشته باشد تا به جهت اعمال سياست هاي كلي سازمان تعارضي به وجود نيايد.
صوفي، در اين زمينه كه به نظر مي رسد توليد و پخش موسيقي از شبكه هاي تلويزيوني تعادل و تناسب قابل توجهي ندارد و ميان پخش موسيقي سنتي، پاپ و ديگر گونه ها برنامه ريزي دقيق و كاملي به چشم نمي خورد و معمولا" تلويزيون براي مناسبت هاي مذهبي شادي يا غم موسيقي ويژه اي ندارد، توضيح داد: يكي از سياست هايي كه در دوره جديد فعاليت مركز موسيقي سازمان صدا و سيما اتخاذ كرده ايم، سياست برنامه ريزي براي توليد و پخش است كه اعتقاد زيادي به اعمال و رعايت آن داريم. ما همواره براي اينكه قادر به ايجاد تعادل و تعاملي فعال و پويا ميان سازندگان موسيقي، مديران ومخاطبين باشيم تا محصول نهايي اثري شاخص و در خور توجه باشد به سه مساله كلي و مهم پژوهش، آموزش و توليد توجه ويژه اي داريم. پژوهش شرايطي را به وجود مي آورد كه از اين مساله اطلاع پيدا كنيم كه سليقه و تمايل مخاطب چيست، چه موسيقي براي توليد و پخش ضرورت دارد و چه چيزي به مصلحت جامعه است. با آگاهي كامل نسبت به اين مساله شرايط تعامل با سازندگان موسيقي فراهم مي آيد و همزمان با ارايه آموزش لازم در جهت ارايه موسيقي با استفاده از مضامين يا شكل خاصي از موسيقي در جهت توليد اقدام مي شود. استفاده از اين روش آثار موسيقايي را به ايده آل نزديك مي كند و ارتباط آن را با مخاطب ميسر و امكان پذير مي سازد.
وي اضافه كرد: در حال حاضر اين چرخه و روند در مركز موسيقي شكل بسيار جدي و فعالي به خود گرفته است. در كنار توجه به سه مولفه آموزش، توليد و پژوهش ما در زمينه برنامه ريزي هم تلاش زيادي را به خرج مي دهيم و در اين ميان به ميل، مصلحت و نياز جامعه توجه ويژه اي اعمال مي گردد.
رييس مركز ملي موسيقي سازمان صدا و سيما درباره اينكه اين نوع برنامه ريزي و توليد به چه صورت در آثار موسيقايي راديو و تلويزيون ارايه خواهد شد، اعلام كرد: ما در نظر داريم با توجه به مولفه اي ميل، مصلحت و نياز جامعه اقدام به توليد موسيقي در تمامي ساختارها و گونه هاي موسيقايي، تمامي مناسبت هاي سال و همه اقشار جامعه موسيقي توليد و پخش كنيم. موسيقي پاپ، سنتي، اركسترال، مقامي، محلي و موسيقي مذهبي و آييني از جمله گونه هاي موسيقايي است كه براي توليد و پخش آن برنامه ريزي صورت گرفته است و در طول سال اين نوع آثار با بهترين كيفيت ارايه مي شود. براي نمونه در مورد راه اندازي اركسترهاي مختلف از جمله سنتي، لري، كردي، سمفونيك و اركستر كودكان و نوجوانان فعاليت هايي صورت گرفته كه حاصل تلاش اين گروه ها طي چند ماه آينده ارايه خواهد شد.
وي همچنين ادامه داد: بر اساس برنامه ريزي صورت گرفته براي مناسبت هاي تاريخي و موضوع از جمله اعياد مذهبي، تولد ائمه اطهار، دهه فجر، مبعث رسول گرامي اسلام، عيد غدير و عيد فطر به صورت جداگانه آثار اركسترال درنظر گرفته شده است كه طي ماه هاي آينده پخش خواهد شد. از طرف ديگر، ما موسيقي هايي توليد كرديم كه براي عزا و وفات ها يا شادي و اعياد مذهبي آثار جداگانه اي در نظر مي گيريم كه با توجه به سعي و تلاشي صورت گرفته براي افزايش توليد اقدام شده است.