دکتر اسکات دیویسون استاد فلسفه دانشگاه ایالتی مورهد در کنتاکی آمریکا درباره نقش گسترش ایمان و معنویت در ارتقای امنیت و آرامش جوامع به خبرنگار مهر گفت: وقتی مردم دریابند و بدانند که خداوند همه را به صلح دعوت کرده است در این صورت ایمان باعث رشد و افزایش امنیت در جوامع میشود.
دیویسون افزود: همچنین معنویت باعث افزایش و رشد آرامش در جوامعی که دارای مردمی با ایمان است میشود. جوامعی که دارای مردمی با اعتقادات معنوی و دینی است جوامعی آرام و صلح طلب هستند.
وی در مورد راهکارهای نهادینه سازی معنویت گرایی در میان مردم نیز تصریح کرد: معنویت میتواند به ما کمک کند تا دریابیم چرا در مقابل دیگران با خشونت رفتار میکنیم. برشمردن راهکارهای نهادینه سازی اهمیت معنویت گرایی در میان مردم کار سخت و دشواری است.
مؤلف "ارزش ذاتی چیزها" تأکید کرد: علت این است که مردم دارای اعتقادات دینی گوناگون و متفاوتی هستند. در واقع برای تبیین این اهمیت باید راهکارهایی برای یافتن اصول مشترک دینی و اعتقادی از یک سو و غلبه بر تفاوتها از سوی دیگر جست.
این فیلسوف معاصر یادآور شد: ریشه خشونت نسبت به دیگران این است که انسان احساس ناامنی داشته و احساس کند تهدیدی از جانب آنها متوجه اوست. در واقع این احساس در درون ما ریشه دارد.
وی تصریح کرد: معنویت گرایی و توجه به معنویت باعث میشود این احساس تهدید در درون را کاهش دهیم. به عبارت دیگر احساس تهدید دیگران نسبت به خود با معنویت و افزایش آن کاهش مییابد.
دیویسون در پایان تأکید کرد: معنویت همچنین میتواند باعث رحم و شفقت نسبت به دیگر ابنای بشر شود.