کوروش سحابی، یکی از راهنمایان گردشگری که به تازگی تور گردشگران خارجی از کشور فرانسه را برای بازدید از آرامگاه کوروش به پاسارگاد برده به خبرنگار مهر گفت: زمانی که گردشگران را برای بازدید از آرامگاه کوروش به شیراز می برم، مدام می پرسند تکه سنگ های کار گذاشته شده در این بنا به چه دلیل بوده است؟ این ابهام نه تنها برای گردشگران خارجی بلکه مورد سوال گردشگران داخلی نیز هست.
وی با بیان اینکه مرمت غیراصولی در بنای پاسارگاد این ابهام را در میان گردشگران ایجاد کرده است اظهار کرد: تکه سنگ هایی برای مرمت و پرکردن فضای خالی بخش هایی از بنای با عظمت کوروش کار گذاشته که رنگی به مراتب سفیدتر از بقیه مجموعه دارد. شاید این یکی از راههای مرمتی باشد اما قطعا می توانست به گونه ای انجام شود که همخوانی موزونی با بقیه سنگ های بنا داشته باشد.
سحابی گفت: این مرمت غیر کارشناسانه بارها و بارها مورد انتقاد باستان شناسان قرار گرفته بود و اکنون ما به عنوان کسانی که گردشگران متعددی را به این مکان می آوریم متوجه می شویم که چرا باستان شناسان از مرمت های غیر اصولی ناراضی بودند چون تنها یکی از دلایل آن این است که گردشگر را به اشتباه می اندازد و باعث می شود که تصور کنند این بخش، کتیبه ای بوده که برداشته شده و یااین سنگ ها از دوران باستان کار گذاشته شده است.
پیش از این محسن شیخ الاسلام کارشناس مرمت بناهای تاریخی در گفتگو با خبرنگار مهر بیان کرد: چنانچه در مرمت سقف مقبره کوروش از سنگهای دیگری به جز سنگی که از بنا بر جای مانده است استفاده شود در این صورت مرمتی غیر اصولی و غیرعلمی انجام شده است.
وی در مورد مرمت سقف مقبره کوروش اظهار داشت: در مرمت، اصلی وجود دارد مبنی بر اینکه جاگذاری عناصر معماری بنا به همان شکل اولیه باید انجام شود و عناصر اولیه که به دلایل مختلف از بنا جدا شده اند باید سرجای خود جاگذاری شوند.