به گزارش خبرنگار مهر، حجت الاسلام محمود مرویان حسینی پیش از ظهر شنبه در جلسه تحلیل وضعیت فرهنگی خراسان رضوی بر اساس آمار مرکز داده های دینی و فرهنگی کشور در جمع پژوهشگران این استان اظهار کرد: اگر می خواهیم در دهه پیشرفت و عدالت برای پیاده کردن الگوی ایرانی اسلامی در مسیر چشم انداز گام های اساسی برداریم باید به بازنگری در نحوه پژوهش های فرهنگی بپردازیم.
وی با اشاره به پایگاه داده های دینی و فرهنگی تبلیغات اسلامی بیان کرد: تلاش شده تا در بیش از یک دهه، آمار عرصه های گوناگون کشور جمع آوری شود و با این آمار باید فضای تصمیم سازی در عرصه فرهنگ روشن تر شود.
وی افزود: اطلاعات پایگاه داده های دینی با برش های استانی، شهرستانی و به صورت مقایسه ای فراهم شده که قابل استفاده برای مجموعه های مختلف مدیریتی و کارشناسی است و می تواند برای تصمیم گیری و تحلیل شرایط موجود مفید باشد.
وی با اشاره به لزوم استفاده از توان علمی اساتید حوزه و دانشگاه و پژوهشگران عرصه فرهنگ دین برای مدیریت فرهنگی افزود: تصمیم گیری های حوزه فرهنگ باید مبتنی بر شناخت میدان عملیات، وضعیت مخاطب و واقعیت های موجود باشد.
وی با بیان اینکه برای تدارک یک فعالیت فرهنگی باید توجه به شاخص های گوناگون در دستور کار مسئولان و اساتید حوزه و دانشگاه قرار گیرد، افزود: در عرصه تبلیغ برای پاسخگویی به سئوال ها و برطرف کردن نیازمندی های نسل جدید باید برنامه های جدی پیش بینی شود.
مرویان حسینی با بیان اینکه بخشی از کار تبلیغات اسلامی اعزام مبلغ و ارائه خدمات فرهنگ دینی به شهرها و روستاهاست افزود: یک برنامه مبارک که در عرصه تبلیغ دینی در این استان انجام شده آموزش ملاهای روستایی است که باعث افزایش توانمندی نیروی انسانی بومی در این مناطق شده است.
مدیر کل تبلیغات اسلامی استان عنوان کرد: در حالی که محصولات فرهنگی غیر اسلامی به صورت ارزان، جذاب به آسانی در اختیار عموم مردم بویژه جوانان قرار می گیرد ما در زمینه تولید و پشتیبانی از این محصولات با کمبود های جدی مواجه هستیم.
مرویان حسینی افزود: حرکت های خوبی برای پر کردن خلاهای فرهنگی موجود در جامعه انجام شده اما در مقابل کاری که دشمنان برای حضور و ماندن در این عرصه انجام می دهند کافی نیست.
مسئول پژوهش تبلیغات اسلامی خراسان رضوی نیز در این مراسم گفت: در عرصه پژوهش دینی نیازمند کابردی کردن تحقیقات و تحلیل محتوای فرهنگی توسط اساتید هستیم.
حجت الاسلام محمد اسفندیاری با بیان اینکه بدون تحقیق و نوآوری در عرصه فرهنگ دین نمی توان به نیازهای مخاطبان پاسخ داد، افزود: استفاده از نظر مبلغان و پژوهشگران جوان نیز در کاربردی شدن فعالیت های فرهنگی ضروری است.
وی با تاکید بر لزوم تربیت نیروی انسانی و فراهم آورن زیرساخت های فرهنگی تبلیغی در سراسر استان افزود: مبلغان و پژوهشگران دینی باید همگام با مخاطبان به دانش تخصصی روز مجهز شوند.