به گزارش خبرگزاري "مهر" در اين نشست كه با حضور هنرمندان گرافيك و نقاشي آيدين آغداشلو، مهدي حسيني ، جلال شباهنگي، حبيب آيت اللهي و حبيب الله صادقي در خصوص استاد مرتضي مميز و همچنين نقد و تحليل آثار دو سالانه پوستر جهان اسلام برگزار شد، ابتدا حبيب الله صادقي دبير اجرايي اولين دو سالانه پوستر جهان اسلام گفت: برگزاري اين دو سالانه ادامه مطالعات و برنامه هاي پژوهشي و نمايشگاهي فرهنگستان هنر است كه موجب شده پوسترهايي از سراسر جهان اسلام گردهم آيد. آيدين آغداشلو نيز با اشاره به مرتضي مميز گفت: مميز بيانگر معرفي گرافيك معاصر ايران است كه هميشه منابع گرافيكي را بر منافع شخصي خود ترجيح داده است.
وي همچنين در خصوص تحليل دو سالانه پوستر جهان اسلام اظهار كرد: هنر هنرمندان ايراني نسبت به ديگر هنرمندان جهان اسلام بسيار بالاتر است هر چند كه ما همه نمونه ها را جمع آوري نكرده ايم اما در نمايشگاه فعلي هنرمندان ما به زبان بهتري دست پيدا كرده اند و قالب بهتري را ارايه داده اند. البته با ديدن نقاط ضعف و قوتمان در اين نمايشگاه مي توانيم جايگاه فعلي خود را در جهان پيدا كنيم.
مهدي حسيني نيز با اشاره بر اينكه برگزاري اين دو سالانه بازتابهاي متفاوتي در مطبوعات داشته است بيان كرد: برگزار كنندگان اين نمايشگاه در سطح بين المللي بسيار موفق عمل كرده اند هر چند كه نمايشگاهي داراي نقاط ضعف و قوتي است . اما مهم اين است كه در يك جريان سازنده نقاط ضعف را بزرگ نكنيم بلكه به فكر رفع آن باشيم.
حبيب آيت اللهي ضمن تقدير از مرتضي مميز در خصوص دو سالانه پوستر جهان اسلام گفت: اين نمايشگاه را بايد به عنوان پديده اي فرض كرد كه انسان هاي جهان اسلام را به يكديگر نزديك مي كند چرا كه انسانها از دو راه دين و هنر به يكديگر نزديك مي شوند و اين در حالي است كه هر دو عامل داراي يك ريشه هستند.
وي همچنين با اشاره به مرتضي مميز به عنوان يك گرافيست برجسته تنها ايراد نمايشگاه را استفاده از كمله "پوستر" به جاي "اعلان" عنوان كرد چرا كه پيش از اين مميز كلمه "اعلان" را به جاي پوستر بكار برده بود.