سنندج - خبرگزاری مهر: معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کردستان از جمع آوری 72 درصدی زباله در مناطق روستای این استان به صورت بهداشتی خبر داد.

به گزارش خبرنگار مهر، فرزام بیدارپور شامگاه دوشنبه در جلسه کارگروه سلامت و امنیت غذایی استان کردستان اظهار داشت: در حال حاضر 72 درصد از زباله مناطق روستای کردستان جمع آوری و به صورت بهداشتی دفع می شود.

وی با اشاره به پیشرفت چهار درصدی جمع آوری زباله نسبت به سال های گذشته در استان کردستان گفت: زباله دلیل اصلی بروز و ظهور تمام بیماری رهای واگیر و غیرواگیر است و با سلامت رابطه مستقیم دارد بنابراین جمع آوری بهداشتی آن نیازمند توجه اساسی و حذف کامل آن از محیط  زندگی است.

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کردستان با اشاره به اهداف طرح جمع آوری بهداشتی زباله ها افزود: هدف اساسی این طرح ایجاد فضای سالم و عاری از هرگونه زباله، جمع آوری بهداشتی زباله در فضای باز، ایجاد جایگاهی اختصاصی برای جمع آوری زباله های در هر روستا و تضمین سلامت روستائیان است.

بیدارپور بیان کرد: عدم همکاری ساکنین، عدم وجود خودرو حمل زباله ها، لزوم پرداخت هزینه جمع آوری زباله ها و عدم حمایت ادارات ذیربط از جمله موانعی است که در جمع آوری بهداشتی زباله های روستایی این طرح را با مشکل روبرو می کند و باید برای رفع این معضل برنامه ریزی کرد.

69 درصد از فضولات حیوانی در کردستان بهداشتی جمع آوری می شود

وی در ادامه افزود: در بحث فضولات حیوانی هم در حال حاضر 69 درصد از مناطق روستای استان کردستان جمع آوری می شود که انتظار می رود تا پایان سال 90 و بر اساس برنامه زمانبندی شده در این طرح تمام فضولات روستا جمع آوری شود.

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کردستان با اشاره به اینکه فضولات حیوانی انواع بیماری های پوستی، انگلی و آلودگی آبهای زیر زمینی و سطحی را به همراه دارد گفت: باید برای جمع آوری فضولات حیوانی در مناطق روستایی به شکل بهداشتی عمل کرد.

بیدار پور با اشاره به نقاط قوت اجرای این طرح گفت: امکان حمل فضولات به داخل مزارع کشاورزی، همکاری دامداران، افزایش تعامل با دهیاران و شوراها زمینه را برای اجرای طرح دفع بهداشتی فضولات حیوانی مهیا می کند.

وی با اشاره به برنامه ریزی های صورت گرفته در بحث دفع بهداشتی فضولات حیوانی گفت: با تامین اعتبار و پیگیری های مستمر مسئولان انتظار می رود که در آینده نزدیک محل های مناسبی جهت بازیافت فضولات حیوانی احداث شود.

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کردستان همچنین با اشاره به وضعیت آبیاری مزارع با فاضلاب ها گفت: این بحث به دلیل رابطه مستقیم با سلامت و تاثیر آن بر زندگی شهروندان نیازمند برنامه ریزی ویژه و بررسی مسئولانه است.

بیدارپور در پایان با اشاره به بحث سلامت سالمندان بیان کرد: رسیدگی به وضعیت روحی و روانی سالمندان هم یکی از موضوعات اصلی و مهم جلسه کارگروه سلامت و امنیت غذایی استان کردستان است که توجه به این مهم نیازمند برنامه ریزی مناسب برای تامین سلامت جسمی و روحی سالمندان است.