به گزارش خبرنگار مهر، علیرضا قاسمی در جلسه ای که ظهر امروز به منظور تصمیم گیری پیرامون سد تارود با حضور مدیرعامل شرکت آب منطقه ای تهران برگزار شد، افزود: پس از ساخت سد و اجرای طرح آبیاری قطره ای، اگر آب مازادی وجود داشت برای انتقال آن به دیگر نقاط مطالعه صورت خواهد گرفت.
وی گفت: قبلاً پیش بینی شده بود تا با اجرای این طرح مقداری از آب ذخیره پشت سد در فصل غیر زراعی به دشت همند آبسرد انتقال یابد، اما به دلیل نیاز خود منطقه به آب شرب و کشاورزی این موضوع دیگر مطرح نیست و باید از پروژه حذف شود.
کشاورزان باید میزان آب مصرفی را کنترل کنند
نماینده عالی دولت در شهرستان دماوند ادامه داد: همزمان با اجرای طرح سد تارود کشاورزان با کمک جهاد کشاورزی می بایست با پوشش انهار و اجرای طرح آبیاری تحت فشار، میزان مصرف آب را کنترل و از هدررفت آب جلوگیری کنند.
وی بیان کرد: مطالعه طرح کارشناسی این طرح باید به منظور تأمین آب شرب شهرستان آغاز و این مشکل نیز مرتفع شود.
بیش از 90 درصد آبیاری اراضی زراعی و باغهای کشاورزی مسیر رودخانه تارود بخش مرکزی شهرستان دماوند منطبق با روشهای نوین آبیاری نیست و با روش سنتی پیش می رود.
سد تارود با هدف تخصیص پنج میلیون مترمکعب از آبهای شریان حیاتی روان در شهر دماوند با سود جستن از شبکه های لوله گذاری، هدایت آن به دشت همند آبسرد و تزریق مصنوعی به این سفره های زیرزمینی اجرایی می شود.
این سد علاوه بر کاربری فوق به عنوان منبع ذخیره آب مناسبی برای شهر کم آب دماوند و شهرکهای تازه تأسیس گیلاوند قلمداد خواهد شد.
سد تارود، تأمین آب شرب دماوند و مناطق اطراف این شهر است که کارکرد مذکور با افزایش طول تاج و تغییر مکان احداث این سازه محقق خواهد شد.
متأسفانه در سالهای اخیر کم آبی از جمله بزرگترین معضلات شهر دماوند محسوب می شود که با احداث سازه مذکور و مدیریت مصرف این ماده حیاتی از سوی مردم، امید است تا معضل یاد شده به شکلی اساسی رفع شود.