دکتر کلایتون کراکت استاد مطالعات دینی دانشگاه آرکانزاس مرکزی آمریکا درباره نقش گسترش ایمان و معنویت در ارتقای امنیت و آرامش جوامع به خبرنگار مهر گفت: تأکید بر جنبههای تفرقه آمیز میتواند درگیری و خشونت را در جوامع به دنبال داشته باشد. امروزه در سطح جهانی شاهد درگیریهایی به نام دین و سنتها هستیم.
وی تصریح کرد: باید توجه داشت که این یک طرف قضیه است. دلایل اصلی را باید در منافع اقتصادی و تجاری و بحث انرژی جستجو کرد.
این استاد دانشگاه در خصوص شیوهها و راههای نهادینه کردن معنویت در جوامع نیز تصریح کرد: باید توجه داشت که ایمان پدیده انسانی جهانشمول است. تأکید ما باید بر روی کشف و تشویق راهها و شیوههایی از معنوی بودن باشد که بر اساس آن، از جنگ و خشونت جلوگیری شود.
کراکت در ادامه یادآور شد: این ایمان و معنویت باید بر درک انسانها از یکدیگر و جهانشمول بودن تأکید کند. معنویت میتواند به شیوهها و روشهای گوناگونی نهادینه شود.
استاد دانشگاه آرکانزاس تأکید کرد: اگر یک شیوه و روش را برای نهادینه سازی معنویت در نظر داشته باشیم در این صورت معنویت از بین خواهد رفت. نهادهای گوناگون مسئول نهادینه کردن معنویت در جوامع هستند.
وی تصریح کرد: البته باید توجه داشت که وقتی نهادها و سازمانها در رقابت برای منافع سیاسی، اجتماعی و مالی هستند در این صورت نباید انتظار نهادینه سازی معنویت در جوامع را داشت. ما نیاز به باز تعریف نهادها داریم تا از آن طریق حصول به معنویت فراهم و مهیا گردد.
مؤلف "الهیات سیاسی رادیکال: دین و سیاست بعد از لیبرالیسم" در پایان تأکید کرد: البته این وظیفه و کار خطیر و مشکلی است. پاسخ به اینکه چگونه میتوان این کار را انجام داد سخت و دشوار است ولی به هر حال باید امید داشت تا نهادها و سازمانهایی در جوامع ایجاد شوند که در راستای آرامش و صلح قدم بردارند.