به گزارش خبرنگار مهر، حجت الاسلام حمیدرضا غریب رضا، شامگاه چهارشنبه نشست دینداری در عصر ارتباطات که با حضور جمعی از دانشجویان دانشکده اصول الدین در این دانشگاه برگزار شد اظهار داشت: سیر و فرایند ارتباطات رسانهای همسو با دینداری ما نیست و موجب تغییر جغرافیای اعتقادی شده است.
مسئول موسسه گفتگوی دینی قم با اشاره به دیدگاههای متضاد در چگونگی نگرش به فضای مجازی اضافه کرد: چون طراحی شبکه اجتماعی مجازی مانند فیس بوک کار دشمنان است و سرویسهای جاسوسی آنها اشراف کاملی بر آن دارند عدهای از کارشناسان استفاده از چنین فضایی را به نفع جامعه نمیدانند.
غریب رضا با رد این دیدگاه ادامه داد: ما با اصل فیلترینگ مشکلی نداریم و سایتها و فضاهای مجازی که مستقیما دین و مظاهر آن را به استهزاء میگیرند و مباحث غیراخلاقی را رواج میدهند باید فیلتر شوند اما کلان سایتها و فضاها مانند فیس بوک و... را نمیتوان این گونه نگاه کرد.
وی تاکید کرد: با بستن چنین فضاهایی به روی جامعه فضای مثبت و منفی را با هم بستهایم و تفکیکی میان خوب و بد صورت ندادهایم؛ درست است که این تفکیک هزینه دارد و کاری سخت است اما از غیرمنطقی بودن خارج میشود.
فیلترینگ کلان شبکههای مجازی ایجاد محدودیت برای خودمان است
غریب رضا در ادامه با بیان اینکه شبکههای اجتماعی مجازی ابزار خوبی برای مبلغان و تبلیغ دین هستند تصریح کرد: این فضاها همه امکانات پراکنده در سایتهای مختلف را به صورت یکجا در اختیار مبلغ قرار میدهد و فرصت مناسبی را برای تبلیغ دین به وجود آورده است.
غریب رضا با اشاره به دیدگاه برخی افراد مبنی بر اینکه این شبکهها چون توسط دشمنان طراحی شده است باید فیلتر شود بیان داشت: امروز در کشورهای اسلامی از شبکههای اجتماعی بر خلاف نظام سلطه استفاده میشود مثلا فلسطینیها در روز نکبت از همین طریق افراد زیادی را به مرز با اسرائیل کشاندند و وقتی دشمنان این فضا را بستند دهها صفحه دیگر علیه این فیلترینگ شکل گرفت.
وی تاکید کرد: امروز جنگ فرهنگی و رسانهای در چنین فضاهایی شکل گرفته و این طور نیست که دشمنان برنده این جنگ باشند و مسلمانان به راحتی با اهداف آنان کنار نمیآیند و این جنگ به راحتی به نفع آنان تمام نمیشود.
غریب رضا ادامه داد: اگر چه این ابزار را دشمنان برای استفاده علیه کشورهای دیگر درست کردهاند اما امروز بر علیه خود آنان استفاده میشود و نمونه آن را در انقلاب اخیر مصر شاهد بودیم که برخی معتقدند که انقلاب مصر فیس بوکی بود.
وی اظهارداشت: فیس بوک ابزاری است که همه گروهها اعم از وهابیت و بهائیت، شیعهها و مسلمانان و دشمنان دین از آن بهره میبرند و تاثیر زیادی هم دارد و ما هم باید در راستای اهدافمان از آن سود ببریم.
شبکه بومی اجتماعی در فضای مجازی ایجاد شود
غریب رضا تاکید کرد: ما هم نبایدچنین فضایی را رها کنیم زیرا جنگ نرم با همین ابزارها در حال انجام است؛ یا باید خودمان این فضا را ایجاد کنیم که زحمت آن بیشتر از انرژی هستهای نیست و نیازمند سرمایه گذاری جدی و عزم ملی است ولی تا وقتی چنین فضای بومی را نداریم میتوانیم از شبکههای موجود استفاده کنیم.
تاریخ انتشار: ۲۸ مهر ۱۳۹۰ - ۱۱:۵۸
قم - خبرگزاری مهر: نشست دینداری در عصر ارتباطات در دانشکده اصول دین قم برگزار شد.