حجت الاسلام علیرضا اعرافی رئیس جامعة المصطفی العالمیه در ارزیابی خود نسبت به جایگاه معنویت در دنیای امروز به خبرنگار مهر گفت: بعد از شکل گیری تمدن جدید غربی مادی گرایی، حس گرایی، دیدگاههای پوزیتیوستی و فناوریهای گوناگون بر غرب حاکم شد که موجب غرور و فاصله گیری بشر از دین و معنویت شد اما دیری نپایید که بعد از یکی دو قرن، بازگشت به معنویت آغاز شد.
عضو شورایعالی انقلاب فرهنگی افزود: در دهه های اخیر به ویژه بعد از وقوع انقلاب اسلامی ایران شاهد هستیم آن غرور ماده گرایی افول کرده و بازگشت بشر به معنویت رونق جدیدی پیدا کرده است که این یک نوع بازگشت به فطرت است و نشان می دهد بشر بعد از یک غرور سطحی به فطرت خود باز می گردد.
حجت الاسلام اعرافی در مورد تأثیر معنویت در ارتقای امنیت روحی و روانی افراد نیز گفت: امروز حتی کسانی که در حوزه روانشناسی کار می کنند و دیدگاههای الهی و دینی هم ندارند غالبا بر این مسئله تأکید دارند که حس معنویت و تکیه بر فطرت ناب الهی و انسانی هم به بشر آرامش می دهد و هم فضای ارتباطات بین بشر را تلطیف می کند و تحقیقات زیادی در این زمینه صورت گرفته به ویژه در حوزه روان شناختی که نشان می دهد مفاهیم دینی و فطری در آسایش و آرامش روانی انسان تأثیرات شگرفی دارد.
وی به مزیتهای جامعه معنویت گرا نسبت به دیگر جوامع اشاه کرد و گفت: در جامعه معنویت گرا یک فضای روان و آرامتری از لحاظ روحی حاکم است.
رئیس جامعة المصطفی العالمیه در پایان راهکارهایی را در حوزه ارتقای معنویت فردی و اجتماعی پیشنهاد داد و گفت: حوزه تعلیم و تربیت مهمترین وظایف را در این زمینه دارد تا معنویت را عقلانی کند و جذابیتهای معنویت را به درستی در سیستم آموزشی خود منعکس کند و به دنبال آن رسانه ها و شبکه های تبلیغی نیز در این حوزه بسیار نقش دارند.