به گزارش خبرگزاری مهر، در ابتدای این نشست باسل سرابى مدیر مرکز سوریه شناسى رایزنى فرهنگی با اشاره به آیات قرآنى "اقرا و ربک الاکرم، الذى علم بالقلم، علم الانسان ما لم یعلم" و "ن و القلم و ما یسطرون" و حدیث امیرمومنان علی(ع) " الخط یزید الحق وضوحا" به ارزش و جایگاه بالاى هنر خوشنویسى و خط در اسلام اشاره کرد.
وى در بیان هدف از تشکیل جلسات سوریه شناسى گفت: این جلسات به منظور بررسى وضعیت فرهنگى دو کشور در زمینههاى مختلف ادبیات شعر، نثر...، هنر تئاتر، سینما، موسیقى... و میراث فرهنگى صنایع دستى، هنر خط، معماری... جهت شناسائى نخبگان فرهنگى و امکانات موجود و کسب شناخت بیشتر از وضعیت فرهنگی کشور جهت برنامه ریزى بهتر همکارى فرهنگى فیمابین نخبگان و مسئولین دو کشور، برگزار میشود.
تبادل دانش و تجربیات میان نخبگان و متخصصان فرهنگى از پیامدهاى مهم برقرارى ارتباط و برگزارى نشستها و میزگردها و کنفرانسها به شمار میرود.
سرابی درباره اهداف نشست ادامه داد: با عنایت به اهمیت و جایگاه خط در تبیین معارف اسلامى و تزئین آیات قرآنى، احادیث، سخنان حکیمانه و موعظههاى بزرگان و حفظ میراث بشرى بر آن شدیم نشستى درباره جایگاه خط در دو کشور و فعالیتهاى موسسههاى مرتبط با هنر خوشنویسى در دو کشور برگزار کنیم تا ضمن آشنایى با هنر خوشنویسى و هنرمندان این رشته، کمیتهاى جهت رسیدگى به فعالیت هاى خوشنویسى در رایزنى تشکیل شود.
وی تصریح کرد: این فعالیتها شامل برگزارى نمایشگاهها، میزگردها و دورههاى آموزش خوشنویسى خواهد بود. کمیته مذکور با عضویت نمایندگانى از رایزنى، دانشکده هنرهاى کاربردى (تنها مرکز دانشگاهى آموزش خوشنویسى در سوریه)، اتحادیه صنایع دستی و مدارس جمهورى اسلامى ایران در سوریه تشکیل خواهد شد.
در حاشیه نشست نمایشگاهى از آثار برجسته خوشنویسان جهان اسلام در رایزنی برگزار گردید که مورد توجه و استقبال حاضرین قرار گرفت.
این نشست با پوشش رسانهاى کانالهاى ماهوارهای المنار، الکوثر، العالم و روزنامههاى تشرین، البعث، الثوره و الوطن برپا شد.