به گزارش خبرنگار مهر، غلامرضا غلامرضایی یکشنبه شب در نشست بررسی روند پیشرفت و وضعیت پروژه سد مخزنی اسدیه (رزه) گفت: این سد مخزنی برای جلوگیری از خروج آب از کشور، کنترل سیلاب های فصلی و ذخیره سازی و تنظیم حدود 6.3 میلیون متر مکعب رواناب در فاصله 135 کیلومتری جنوب شرقی شهرستان بیرجند برروی رودخانه فخرود احداث شده است.
وی بیان کرد: این سد با مساحت حوضه آبریز سه هزار و 250 کیلومتر مربع و آورد سالیانه حدود 12.4 میلیون مترمکعب احداث شده است و حجم بتن ریزی آن 81 هزار مترمکعب است.
غلامرضایی پیشرفت فیزیکی این پروژه را 100 درصد اعلام و اضافه کرد: اراضی کشاورزی آن 600 هکتار از زمین های پایاب است.
وی افزود: حجم آب مازاد بر ظرفیت این سد از طریق سرریز شوت آزاد با سیلاب عبوری هزار و 235 متر مکعب در ثانیه به پایاب منتقل می شود.
وی اعتبار هزینه شده تا پایان سال گذشته برای اجرای این پروژه را 173 میلیارد ریال عنوان کرد و گفت: برای تکمیل این سد حدود 10 میلیارد ریال اعتبار دیگر نیاز است.
سرپرست معاونت طرح و توسعه شرکت آب منطقه ای خراسان جنوبی، نیز در این نشست درباره شبکه آبیاری و زهکشی پایاب سد اسدیه گفت: این شبکه در 135 کیلومتری شرق بیرجند و در فاصله حدود 23 کیلومتری پایاب سد و با هدف توسعه بیش از 600 هکتار از اراضی پایاب به منظور توسعه کشاورزی و دامپروری منطقه احداث خواهد شد.
محمد کاظم بیجاری افزود: بر اساس حجم آب تنظیمی سد و بر اساس الگوی کشت، نیاز آبی کل شبکه 5.7 میلیون مترمکعب در سال است و آب مورنیاز این اراضی از طریق خط انتقال به طول 23 کیلومتر و به ظرفیت 589 لیتر بر ثانیه به اراضی منتقل می شود.
وی عنوان کرد: به موازات خط انتقال 23 کیلومتر جاده دسترسی، 51 باب حوضچه فشارشکن، آبگیری، شیر هوا و رسوب با کلیه ملزومات احداث خواهد شد.
وی افزود: این پروژه تا پایان شهریور ماه 58 درصد پیشرفت فیزیکی داشته که این پیشرفت مربوط به خط انتقال پروژه از محل سد تا ابتدای شبکه است.
بیجاری بیان داشت: کل اعتبار دریافتی برای این پروژه 87 میلیارد و 927 میلیون ریال است و اعتباری معادل 35 میلیارد ریال برای اتمام باقیمانده طرح مورد نیاز است.