دکتر مرضیه وحیددستجردی در گفتگو با خبرنگار مهر افزود: دانشجویان پرستاری باید به خوبی در بیمارستان آموزش بالینی ببیند این آموزش هم باید از سوی مربی پرستاری صورت می گیرد در عین حال مربی هم باید جایگاهی در بیمارستان داشته باشد اما اکنون دانشکده های پرستاری از بیمارستان ها و عرصه های بالینی جدا هستند.
مربی پرستاری هیچ پایگاهی در بیمارستان ندارد
وی گفت: جدایی دانشکده های پرستاری به ضرر آموزش عملی پرستاری است چرا که اکنون یک مربی پرستاری هیچ پایگاهی در بیمارستان ندارد و وقتی با دانشجویان وارد یک بخش می شود و می خواهند بروند بر سر بالین بیمار ممکن است مورد اعتراض کادر پرستاری قرار گیرند که چرا زمان ویزیت به اینجا آمده اند.
در وضعیت فعلی مسئولان پرستاری هیچ ارتباطی با دانشکده های پرستاری در دانشگاهها ندارند
وحیددستجردی اظهار داشت: در وضعیت فعلی مسئولان پرستاری (مترون ها و سوپروایزرها) و سرپرستاران هیچ ارتباطی با دانشکده های پرستاری در دانشگاهها ندارند و از همین رو باعث می شود که دانشجویان پرستاری در زمان حضور در بیمارستان خودشان را بی صاحب ببینند.
وی با تاکید بر تقویت ارتباط دانشکده های پرستاری با بیمارستان خاطرنشان کرد: همانطور که ارتباط دانشکده پزشکی با بیمارستانها کاملاً ارتباط تنگاتنگی است و یک پزشک هم در دانشکده تدریس می کند و هم در بیمارستان در روند درمان بیماری کمک کند از این رو چرا نباید سرپرستاران با دانشکده های پرستاری ارتباط مستقیم پیدا کنند.
تقویت ارتباط دانشکده های پرستاری با بیمارستان باعث می شود آموزش عملی بهبود یابد
وزیر بهداشت اضافه کرد: این ارتباط باعث می شود که پرستاران در عرصه و بیمارستان، آموزش عملی خوبی ببینند و وقتی ارائه خدمت می کنند بسیاری از مشکلاتی که در بیرون از دانشکده می بینیم از میان برود. این ارتباط در سند تحول آموزش علوم پزشکی دیده شده است.
وی با اشاره به روند فعلی آموزش پرستاری در سطوح تحصیلات تکمیلی یادآور شد: ما اکنون دکتری تخصصی پرستاری تربیت می کنیم، این آموزش به گونه ای است که اساتید آنها در دانشکده ها مستقر هستند و دانشجویان این مقطع هم کمترین ارتباط را با بیمارستانها دارند و حتی طرح ها و پایان نامه های آنها نیز بیشتر تئوریک است.
از ارتقای پرستاری در سطح دکتری تخصصی (Ph.D) برای افزایش کیفیت خدمات استفاده نمی کنیم
وحیددستجردی گفت: ما از این ارتقای پرستاری در سطح دکتری تخصصی (Ph.D) برای افزایش کیفیت خدمات در درمان و بیمارستان استفاده نمی کنیم از همین رو به این نتیجه رسیده ایم که دکتری تخصصی پرستاری باید به صورت بالینی تعریف شود.
وی افزود: اکنون تعریف دکتری تخصصی پرستاری و تدوین برنامه آموزشی آن در شورای عالی برنامه ریزی در حال انجام است و در شورای گسترش وزارت بهداشت هم تنها با تعریف دکتری تخصصی پرستاری بالینی مجوز راه اندازی داده می شود.
بازنگری در آموزش علوم پزشکی پس از 26 سال
وزیر بهداشت با اشاره به نهایی شدن سند تحول آموزش علوم پزشکی به مهر گفت: افزایش ارتباط آموزش پرستاری با عرصه عملی در سند تحول دیده شده و این سند نیز در حال نهایی شدن است.
وی گفت: با توجه به اینکه در 26 سال گذشته آموزش علوم پزشکی باید بازنگری می شد و انجام نشده است اکنون در این سند به این بازنگری توجه شده است. البته برخی مشکلات اجرای سند تحول در زمان اجرای این کار مشخص می شود چرا که بخشی از آموزش، تئوریک است و زمانی که می گوییم برنامه باید انجام و یا اصلاح شود یک بحث است اما مشکلات حین کار نیز یک بحث دیگر است.