«شرح‌ بی‌نهایت» مجموعه خاطرات مشترک «فرهاد فخرالدینی» و همسرش «آزرم» به‌زودی از سوی نشرچشمه منتشر می‌شود.

به گزارش خبرنگار مهر، «شرح‌ بی‌نهایت» خاطرات بنیان‌گذار ارکستر ‌ملی از کودکی تا امروز است که شرحی قریب به 700 صفحه دارد و حاصل همکاری او و همسرش در سال‌های حیات «آزرم فخرالدینی» است.

فرهاد فخرالدینی در مقدمه‌ «شرح‌ بی‌نهایت» نوشته است: این کتاب داستان زندگی آزرم و من از کودکی تا تاریخ درگذشت اوست. در شرح آن یقین دارم که آزرم با هر موضوعی صادقانه برخورد کرده است. این کتاب علاوه بر شرح زندگی‌ خانوادگی‌ام شامل خلاصه‌ای از سرگذشت موسیقی مملکت که خود شاهد آن بوده‌ام، نیز هست. همچنین سرگذشت نسبتاً کامل ارکستر موسیقی ملی ایران که خود بنیان‌گذار آن بوده‌ام هم در این کتاب آمده... ، نوشتن «شرح‌ بی‌نهایت» سه سال طول کشید، در واقع کناره‌گیری از «ارکستر موسیقی ملی» فراغتی ایجاد کرد که بیشتر به این‌ کار بپردازم.

بنیانگذار ارکستر ملی در «شرح‌ بی‌نهایت» در سر‌فصل‌هایی همچون کودکی ‌و نوجوانی، آشنایی با «آزرم»، روزگار «هنرستان موسیقی ملی»، تجربه‌ رهبری ارکستر ملی و... به شرح همه این سال‌ها و تجربه‌های بی‌نظیرش در حوزه موسیقی پرداخته است.

او کار در عرصه موسیقی را از سال‌های دور آغاز کرده است، در واقع تحصیلات فخرالدینی در هنرستان عالی به پایان نرسیده بود که از سوی ریاست وقت هنرستان، «استادحسین دهلوی» به تدریس در همان هنرستان دعوت شد.

سال 1344 همکاری با برنامه‌های مختلف رادیو را آغاز کرد و از سال 1352 تا 1358 رهبر ارکستر بزرگ رادیو و تلویزیون شد. «فخرالدینی» از سال 1347 ساخت موسیقی فیلم را با آهنگسازی برای فیلم سینمایی «شوهر آهو خانم» به کارگردانی «داوود ملاپور» آغاز کرد.

او آلبوم‌هایی را در سال‌های دهه 50 انتشار داد که از جمله شاخص‌ترین آن‌ها چهار‌گاهی است که با آواز محمد‌رضا شجریان اجرا و به بازار موسیقی عرضه کرد. یکی از قطعات آن به عنوان تیتراژ برنامه معروف «قصه ظهر جمعه» رادیو بیش از سه دهه است که پخش می‌شود. فخرالدینی» در این آلبوم برای نخستین‌بار برای آواز نیز قطعه نوشت و از این جهت کاری نو را سامان داد.

از دیگر آثار سینمایی که وی آهنگسازی آن‌ها را انجام داد، می‌توان به فیلم‌های زیر اشاره کرد:
کمال‌‌الملک (علی حاتمی 1363)، گزارش یک قتل (محمدعلی نجفی 1365)، بوعلی سینا (کیهان رهگذار 1366)، پرستار شب (محمدعلی نجفی 1366)، روز باشکوه (کیانوش عیاری 1367)، شاخه‌های بید (امرالله احمدجو 1367)، جستجوگر (محمد متوسلانی 1368)، ساوالان ( یدالله صمدی 1368)، آپارتمان شماره‌ 13 (یدالله صمدی 1369)، ملک خاتون (حسن محمدزاده 1369)، قرق (احمد هاشمی1370)، زندان دیو (حسن محمدزاده 1371)، آدم برفی (داود میرباقری 1373)، مسافر ری (داود میرباقری 1379)، وعده دیدار (جمال شورجه 1383) و....

در آثار فرهاد فخرالدینی طعم و رنگ ایرانی به خوبی حس می‌شود و برخی از آثار وی مانند موسیقی سریال سربداران در کشورهای دیگر هم اجرا شده است.