به گزارش خبرگزاری مهر، مسعود ذبیحی گفت: براساس آیین نامه کشوری بهداشت محیط مصوب سال 1384، شرایط آبخوری عمومی مدارس مشخص شده و براساس این آیین نامه برای هر 45 نفر دانش آموز باید یک شیر آبخوری پیش بینی شود و ارتفاع شیر آبخوری متناسب با سن دانش آموزان در دوره های مختلف تحصیلی (100 تا 75 ) سانتی متر از سطح زمین باشد.
کارشناس بهداشت محیط معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی شیراز افزود: یکی از مواردی که باید در مدارس به آن توجه شود آبخوری مدارس است و مکانیابی آنها که باید به گونه ای انجام شود که محل آبخوری و دستشویی یکسان نباشد.
ذبیحی اظهار داشت: کف محوطه آبخوری باید قابل شستشو و دارای شیب کافی به طرف مجرای فاضلاب باشد همچنین دیوار لب آبخوری و دیوار آن باید قابل شستشو (مانند کاشی ، سرامیک ، سنگ و ...) باشد و دارای شیب مناسب به طرف مجرای فاضلاب باشد.
کارشناس بهداشت محیط معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی شیراز تصریح کرد: آبخوری مدارس باید خارج از سرویسهای بهداشتی و با رعایت شرایط بهداشتی و با فاصله حداقل 15 متر احداث شود.
وی ادامه داد: مرکز آموزشی فضایی اجتماعی است که آموزش و رشد شخصیت کودکان و نوجوانان امروز کشور و آینده سازان فردا باید در شرایط علمی و اصول بهداشتی در این مراکز انجام شود زیرا رعایت اصول و موازین بهداشتی و به کارگیری اصول صحیح پیشگیری از بیماریها و کنترل عوامل محیطی سبب می شود تا آموزش و پرورش در محیطی سالم و مطلوب انجام پذیرد.