رئیس سازمان جنگل‌ها، مراتع و آبخیزداری اعلام کرد: سالانه بیش از 40 هزار هکتار از اراضی منابع ملی، برای امور توسعه‌ای و طرح‌های اقتصادی واگذار می‌شود که در این میان، سهم بخش کشاورزی 15 تا 17 هزار هکتار است.

به گزارش خبرنگار مهر، علیرضا اورنگی در نشست خبری خود اظهار داشت: تعداد حریق‌های حادث شده از 2428 فقره به 1077 فقره رسیده که در مجموع کاهش 56 درصدی را نشان می‌دهد. همچنین در مدت مشابه سال 89 معادل 30 هزار هکتار عرصه در آتش سوخته که امسال به 14 هزار هکتار رسیده است و در این بخش نیز 53 درصد کاهش داشته‌ایم.

رییس سازمان‌ جنگل‌ها و مراتع ایران در رابطه با طرح جامع منابع طبیعی اظهار داشت: این لایحه از سوی دولت و با هماهنگی سازمان جنگل‌ها و وزارت جهاد کشاورزی تنظیم و ارائه شده است.

وی تصریح کرد: اقدامات سازمان جنگل‌ها در مبارزه با زمین‌خواری به صورت جدی ادامه دارد و یکی از دغدغه‌های ما به شمار می‌رود، به طوریکه واگذاری هرگونه زمین که حتی منجر به صدور سند نیز شده باشد، از سوی ما پیگیری می‌شود، البته در این رابطه پیگیری‌هایی نیز انجام دادیم که سازمان جنگل‌ها از پرداخت هزینه‌های دادرسی معاف شود.

معاون وزیر جهاد کشاورزی تاکید کرد: به صراحت می‎گویم آنچه که دولت درباره اراضی در طرح جامع منابع طبیعی عنوان کرده به هیچ عنوان تعیین‌تکلیفی در زمینه اراضی که قبل و بعد از سال 85 تصرف شده، نداشته است.

رئیس سازمان جنگل‌ها، مراتع و آبخیزداری در رابطه با واگذاری اراضی از مناطق جنگلی برای احداث آزادراه تهران- شمال گفت: با توجه به تفاهم‌نامه منعقد شده، اراضی که در رابطه با ایجاد آزاد راه تهران- شمال در حوزه جنگل واگذار شده است، باید بازگردانده شود، در دولت نهم نیز پیگیری‌هایی در این رابطه وجود داشته تا اراضی هر چه سریعتر در اختیار منابع طبیعی قرار داده شود، ضمن اینکه کارگروهی نیز این مسئله را پیگیری می‌کنند، هیچ نوع واگذاری جدیدی مطرح نیست.

اورنگی در رابطه با افزایش مصرف هیزم در مناطق غرب کشور و گران‌شدن سوخت یادآور شد: بر اساس طرح صیانت از جنگل‌های شمال حدود 30 میلیارد تومان اعتبار پیش‌بینی‌شده که 3 برابر نیز شده است. بسته حمایتی در نظر گرفته شده تنها برای مواردی است که از حامل‌های انرژی مانند نفت، گاز و برق مصرف می‌کنند.

وی در رابطه با همکاری‌های منطقه‌ای برای اطفاء حریق گفت: شروع آتش‌سوزی‌ها در شمال از این ماه شروع می‌شود و تا بهمن ادامه دارد، مذاکراتی با کشور کره در زمینه اطفاء حریق داشته‌ایم، از آنجایی که 94 درصد مساحت این کشور را جنگل تشکیل داده است، صحبت‌هایی در زمینه انتقال تجربیات و افزایش همکاری داشته‌ایم، همچنین با کشورهای خاور نزدیک نیز مذاکراتی را در زمینه اطفاء حریق انجام داده‌ایم.

رئیس سازمان جنگل‌ها، مراتع و آبخیزداری همچنین در زمینه ادغام و تشکیل وزارتخانه منابع طبیعی اظهار داشت: این ذهنیت از قبل در وزارت جهاد کشاورزی وجود نداشته و با توجه به نوع فعالیت و سابقه موضوع، وزارت جهاد کشاورزی نظری در رابطه با ادغام سازمان جنگل‌ها و تشکیل وزارتخانه منابع طبیعی ندارد.

وی در رابطه با ساخت جاده در جنگل ابر تاکید کرد: نزدیک به 3 سال است که سازمان جنگل‌ها در زمینه ساخت و گسترش جاده‌سازی در جنگل ابر مقاومت می‌کند و تاکنون موضوع بلاتکلیف مانده است، از این پس نیز به هیچ وجه اجازه ایجاد جاده جدید را در جنگل ابر نمی‌دهیم و همان موضع کارشناسی قبلی را دنبال می‌کنیم.

اورنگی در رابطه با وضعیت معیشتی ساکنان روستاهایی که در حاشیه جنگل‌ها زندگی می‌کنند، اظهار داشت: طرحی را در این رابطه به وزارت جهاد کشاورزی یک هفته پیش ارسال کرده‌ایم، طرح اجرای ماده 14 قانون افزایش بهره‌وری به همین منظور تنظیم شده است.

وی افزود: از آنجائیکه برای حفظ جنگل‌ها و جلوگیری از قطع درختان توسط مردم به منظور تأمین معیشتشان باید بخشی از فعالیت‌های اقتصادی در منطقه مشخص شود تا زمینه برای جلوگیری از قطع درختان فراهم شود.

معاون وزیر جهاد کشاورزی با اشاره به 30 هزار پرونده‌ای که در زمینه تصرف اراضی مطرح شده است اظهار داشت: سالانه 20 هزار هکتار از اراضی منابع ملی را رفع تصرف می کنیم، این امر ناشی از پرونده‌های کیفریست که از سوی سازمان جنگل ها دنبال می‌شود.

وی بیان کرد: سازمان جنگل‌ها طرح کمربند حفاظتی را به همین منظور دنبال می‌کند، این خط مرزی میان اراضی و مستثنیات مردم و اراضی ملی، همچنین زمین های کشاورزی ایجاد شده است که در حدود 14 هزار هکتار خط کمربند حفاظتی ایجاد شده است.

رئیس سازمان جنگل‌ها مراتع و آبخیزداری همچنین تأکید کرد: سالانه بیش از 40 هزار هکتار از اراضی منابع ملی به منظور طرح های اقتصادی خدماتی و گردشگری واگذار شده است، که سهم بخش کشاورزی سالانه 15 تا 17 هزار هکتار مشخص شده است.

وی همچنین در رابطه با طرح جامع مدیریت پیشگیری و اطفاء حریق در جنگل ها اعلام کرد: این طرح اعتبارات زیادی را می‌خواهد بنابراین در کمیسیون‌های مختلف از جمله کمیسون کشاورزی مطرح شده؛ اما هنوز برای سازمان به بار ننشسته است.

اورنگی در ادامه مطرح کرد: با توجه به جلساتی که در سازمان مدیریت بحران تهران داشته‌ایم، 400 میلیارد تومان اعتبار برای خرید بالگرد و سایر عدوات لازم است.