معاون امور فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم تحقیقات و فناوری با بیان اینکه در برگزاری این کرسی ها با مشکلاتی مواجه هستیم، گفت: برگزاری کرسی های آزاد اندیشی کار جدیدی است و نمی توان انتظار داشت یک شبه به حد مطلوب برسد از این رو نیاز به زمان دارد تا به عنوان یک رویه در دانشگاهها جای خود را باز کند.

به گزارش خبرنگار مهر، دکتر غلامرضا خواجه سروی در چهارمین دور از سفر استانی به خراسان جنوبی در دیدار با اعضای هیئت علمی دانشگاهیان بیرجند با اشاره به این گفته دانشجویان که "آزادی بیان داریم ولی آزادی پس از عمل هم باید ایجاد شود"، خاطر نشان کرد: برای تبیین جایگاه کرسی های آزاداندیشی نیاز است تا در سطح استانها معاونان فرهنگی و دانشجویی دانشگاهها و نماینده ولی فقیه ارتباط بیشتری با یکدیگر داشته باشند تا این کرسی ها به طور مطلوب برگزار شود.

معاون فرهنگی وزارت علوم درعین حال تاکید کرد: با بررسی هایی که صورت گرفته تاکنون برای برگزاری کرسی های آزاداندیشی برای کسی مشکلی ایجاد نشده است.
 
وی با اشاره به موانع چاپ مقالات علمی در نشریات تخصصی افزود: انتشار نشریات علمی بر عهده 2 وزارتخانه ارشاد و فرهنگ اسلامی و علوم تحقیقات و فناوری است وزارت ارشاد در اخذ مجوز انتشار مجلات تخصصی فعالیت دارد که معمولا در واگذاری امتیاز به این نوع نشریات موانعی ایجاد نمی کند.
 
معاون امور فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم تحقیقات و فناوری با بیان اینکه وزارت علوم در بخش رتبه بندی نشریات علمی فعالیت می کند، اظهار داشت: از سال 84 تاکنون نشریات علمی که به وزارت علوم تحویل داده شده است رتبه بندی آنها به روز است و حتی پرونده نشریاتی که از سالها قبل به این وزارتخانه ارجاع داده شده بود مورد رسیدگی قرار گرفت.
 
وی از تسهیل رتبه بندی نشریات علمی خبر داد و اضافه کرد: دانشگاهها در چاپ مقالات نقش موثری ایفا می کنند و داوری مقالات و زمانبر بودن مقالات در نشریات تخصصی به وزارت علوم ربطی ندارد.
 
خواجه سروی با تاکید بر اینکه وزارت علوم تنها بر ترتیب و توالی انتشار مجلات علمی نظارت دارد، یادآور شد: دراین راستا در صورتی که نشریات علمی ترتیب انتشار را رعایت نکنند در ارزیابی های دوره ای رتبه علمی پژوهشی از مجلات اخذ و تبدیل به نشریات عادی می شود که این اتفاق برای برخی از نشریات علمی تخصصی رخ داده است.
 
وی با اشاره به نشریات علمی در حوزه علوم انسانی اضافه کرد: در حوزه علوم انسانی نشریات فراوانی منتشر می شود ولی مقالاتی که حائز استانداردهای لازم برای چاپ باشد کم است از این رو رویکرد وزارت علوم همکاری با مربیان متعهد برای ارتقای سطح مقالات است.
 
معاون امور فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم تحقیقات و فناوری با تاکید بر اینکه وزارت علوم به استاد تنها به عنوان فرد صاحب فن نگاه نمی کند، ادامه داد: مربیان افرادی برای آموزش زیستن صحیح و تربیت افراد متعهد هستند از این رو در ماده 1 آیین نامه ارتقا امتیازاتی برای فعالیت های فرهنگی مربیان در نظر گرفته شده است.
 
وی با بیان اینکه اساس بند 1 آیین نامه ارتقا مچ گیری اساتید نیست، گفت: این آیین نامه درصدد ایجاد بستری است تا از توانمندیهای اعضای هیئت علمی استفاده شود.
 
خواجه سروی از تدوین شیوه نامه ای در زمینه این آیین نامه خبر داد و افزود: بخشی از این شیوه نامه تدوین و بخش های دیگر آن پس از تکمیل شدن ابلاغ می شود.
 
وی همچنین تاکید کرد: از اساتید خواسته می شود که نسبت به این بند آیین نامه تفسیری نداشته باشند و سعی کنند به این حوزه وارد شوند و وزارت علوم نیز تلاش می کند تا ابهاماتی که در این زمینه وجود دارد را رفع کند.