غلامرضا سهیلی در گفتگو با خبرنگار مهر افزود: سازمان نظام مهندسی برای ارتقا سطح مهارتی مهندسان دارای پروانه اشتغال و متناسب با نیاز آنها سمینار های آموزشی متعددی برگزار می کند.
وی با بیان اینکه نظارت بر ساخت و ساز بخش خصوصی، رعایت مقررات ملی ساختمان و به کار گماردن نیروی کار دارای صلاحیت را از مهم ترین وظایف نظام مهندسی ساختمان عنوان کرد و افزود: هفت رشته عمران، معماری، تاسیسات برق و مکانیک، نقشه برداری، شهرسازی و ترافیک تحت پوشش نظام مهندسی ساختمان است.
سهیلی با اشاره به شرایط اعطای پروانه اشتغال به مشمولان نظام مهندسی ساختمان گفت: فارغ التحصیلان رشته های مذکور پس از سه سال سابقه کار در آزمون حرفه ای شرکت کرده و در صورت کسب حد نصاب نمره در پروانه اشتغال کسب کند.
رئیس سازمان نظام مهندسی استان زنجان با بیان این مطلب که حدود سه هزار نفر در حال حاضر عضو سازمان نظام مهندسی استان زنجان هستند، گفت: از این تعداد یک هزار و 400 نفر داری پروانه اشتغال هستند.
سهیلی افزود: متاسفانه نتایج آزمون درصد قبولی پایین است و این مبین آن است که پایه آموزش ها ضعیف است یا نحوه آزمون و سئوالات نامرتبط است.
وی افزود: مولفه های متعددی در ایجاد حادثه تاثیرگذارند و یکی از آن ها ضعف عملکرد مهندسان ناظر است اما ناظران براساس نظارت عالی واحد نظارت نظام مهندسی و سازمان شهرسازی به تعهداتشان عمل کنند در قانون هم پیش بینی شده با مهندسان متخلف مطابق با میزان تخلف برخورد شود.
رئیس سازمان نظام مهندسی استان زنجان در پاسخ به این سوال که دلیل قصور مهندسان نظر در اجرای وظایفشان چیست گفت: هنوز فرهنگی ساخت و ساز در بین مردم جانیفتاده، مالکین متصورند مهندسانی که با دقت وظایفشان را انجام می دهند با آنان همکاری ندارند.
سهیلی ادامه داد: مردم ما هنوز نپذیرفته اند در قبال پرداخت حق نظارت به ناظر باید خدمات فنی و حرفه ای دریافت و بر ساخت و سازشان نظارت شود.
رئیس سازمان نظام مهندسی استان زنجان سطح کیفیت ساخت و سازها در استان زنجان را مطلوب ارزیابی و ابراز کرد: با مشاهده ساختمان های مستحکمی که صد ها سال پیش بنا شده و تا کنون مستحکم باقی مانده است انتظار می رود امروز با وجود نیروهای متخصص و تکنولوژی نوین استحکام و عمر بناها بیش از پیش باشد. این در حالیست که الان عمر مفید ساختمان های ما پانزده تا بیست سال است.
سهیلی افزود: قانون برای تامین رفاه حال عموم مردم است لذا باید کلیه مسئولان و مالکین در اجرای آن هماهنگ باشند تا سرمایه های ملی بهینه مصرف شوند.
وی در خصوص نقش سازمان نظام مهندسی ساختمان در کاهش ساخت و ساز های غیرمجاز گفت: نظام مهندسی مرجع صدور مجوز نیست بلکه فقط مندس را با توجه به صلاحیت افراد انجام می دهد.شهرداری ایست که اهرم جلوگیری از ساخت و ساز غیر مجاز را دارد.نظام مهندسی حق ورود به این مساله را ندارد فقط می تواند گزارش تخلف را به شهرداری منعکس نماید.
رئیس سازمان نظام مهندسی استان زنجان افزود: یکی از دلایل عدم برخورد قاطع شهرداری با افزایش ساخت و سازهای غیرمجاز مشکلات مالی شهرداری است زیرا شهرداری منابع مالی پایدار ندارد و با جرایم حاصل از تخلفات امورات خود تامین می کند.
سهیلی افزود: نقش رسانه ها را در ارتقا فرهنگ ساخت و ساز در مردم مهم دانست و ابراز کرد: هر چه سطح اطلاعات عمومی مردمذ در این زمینه افزایش یابد میزان رعایت مقررات ملی ساختمان و استحکام بنا افزایش خواهد یافت.