معاون وزیر نیرو از واگذاری 35 نیروگاه و شرکت توزیع برق تا پایان سالجاری خبر داد و اعلام کرد: پس از اجرای هدفمندی یارانه ها تعداد مشترکان پرمصرف برق کشور به نصف کاهش یافت.

به گزارش خبرنگار مهر، محمد بهزاد امروز در بیست و ششمین کنفرانس بین المللی صنعت برق با بیان اینکه سال گذشته بیش از پنج هزار مگاوات برق به ظرفیت تولید کشور اضافه شد، گفت: مجموع ظرفیت نیروگاهی کشور تا پایان اسفند ماه سال گذشته از مرز 61 هزار و 203 مگاوات گذشته است.

معاون وزیر نیرو در امور برق و انرژی با اعلام اینکه در حال حاضر ظرفیت نیروگاهی کشور 63 هزار و 403 مگاوات است، تصریح کرد: سال گذشته با ساخت بالغ بر 26 هزار کیلومتر خطوط انتقال، فوق توزیع و توزیع جدید، حجم شبکه های برق در کشور از مرز 770 هزار کیلومتر عبو کرده است.
 
این مقام مسئول با تاکید بر اینکه در شرایط فعلی طول شبکه های برق ایران بیش از 780 هزار کیلومتر است، اظهار داشت: از سوی دیگر تا پایان اسفند ماه سال گذشته تلفات شبکه برق به 15.48 درصد رسیده است.
 
وی با یادآوری اینکه اتلاف شبکه برق کشور در سال 1386 حدود 19.9 درصد بوده است، تبیین کرد: با کاهش اتلاف در سطح شبکه سراسری برق سالانه معادل یک میلیارد لیتر در مصرف سوخت و انرژی صرفه جویی می شود.
 
30 شرکت برق و نیروگاه آماده واگذاری
 
بهزاد با بیان اینکه از ابتدای واگذاری نیروگاهها تاکنون 45 نیروگاه که حدود 80 درصد ظرفیت نیروگاههای دولتی بوده آماده واگذاری شده است، تصریح کرد: در حال حاضر 15 نیروگاه خلیج فارس، آبادان، بیستون، دماوند، فارس، خوی، تبریز، طوس، مشهد، بینالود، قم، گیلان، شهید منتظری، منتظرقائم و لوشان در مجموع با ظرفیت تولید 12 هزار و 353 مگاوات برق واگذار و یا آماده واگذاری به بخش خصوصی است.
 
معاون وزیر نیرو ارزش این تعداد نیروگاه را بیش از هفت هزار میلیارد ریال عنوان کرد و افزود: پیش بینی می شود از 30 نیروگاه باقی مانده حدود 15 نیروگاه دیگر تا پایان سال عرضه و واگذار شود که بیش از 50 درصد نیروگاه ها خواهد بود.
 
این مقام مسئول، افزود: با احتساب حدود هفت هزار مگاوات ظرفیت سایر نیروگاههای خصوصی، در حال حاضر نزدیک به 37 درصد ظرفیت نیروگاههای حرارتی کشور توسط بخش خصوصی و غیردولتی مشغول تولید برق بوده که این درصد در حال افزایش است.
 
وی در مورد خصوصی سازی 39 شرکت توزیع برق هم، توضیح داد: بیش از 80 درصد کارهای آماده سازی، ساماندهی، شفاف سازی، بسترسازی و مشکلات واگذاری این شرکتها با کمک سازمان خصوصی سازی فراهم شده و پیش بینی می شود در صورت حل مشکل زیان شرکتهای فوق با همکاری دولت 20 شرکت توزیع (تا پایان سالجاری واگذار شود.
 
تعداد مشترکان پرمصرف برق نصف شد
 
بهزاد درباره مقایسه درصد متوسط مصرف ماهانه مشترکان خانگی قبل و پس از اجرای قانون هدفمندی یارانه ها هم بیان کرد: قبل از اجرای قانون هدفمندی یارانه ها نزدیک به 58 درصد مشترکان خانگی الگوهای مصرف برق کشور را رعایت می کردند.
 
معاون وزیر نیرو، تاکید کرد: پس از اجرای قانون هدفمندی یارانه ها حدود 72 درصد مشترکان خانگی الگوهای مصرف برق را رعایت کرده اند.
 
وی با یادآوری اینکه قبل از اجرای قانون هدفمندی یارانه ها نزدیک به هفت درصد مشترکان الگوهای مصرف برق را رعایت نمی کردند، اعلام کرد: این در حالی است که پس از اجرای این جراحی اقتصادی تعداد مشترکان پر مصرف برق کشور به نصف کاهش یافته است.
 
این مقام مسئول در پایان خاطر نشان کرد: در حال حاضر حدود 3.1 درصد مشترکان برق الگوهای تعریف شده را رعایت نکرده و جز مشترکان پر مصرف هستند.