مدرس جامعة المصطفی العالمیه با اشاره به ابعاد مختلف قرآن بر لزوم ارائه تفاسیر موضوعی از سوی اساتید برجسته حوزه و دانشگاه تأکید کرد و گفت: بهتر است برای دستیابی به تفاسیر کاربردی کمیته ای تشکیل و هر موضوعی را به عهده کارشناس فن بگذارند.

حجت الاسلام محمدجواد اسکندرلو عضو هیئت علمی جامعة المصطفی العالمیه در مورد امکان ارائه تفاسیر کاربردی به خبرنگار مهر گفت: تفسیرنگاری یا تفسیرگویی به دو شیوه ترتیبی و موضوعی است و بیشتر تفاسیری که مفسران شیعه و سنی نوشته اند ترتیبی است یعنی از ابتدای قرآن(از سوره حمد) تا پایان قرآن( تا سوره ناس) تفسیر کرده اند و حال آنکه چینش سوره ها و آیات بر اساس ترتیب نزول نیست و در هر سوره خداوند موضوعات متعددی مطرح فرموده است.

وی افزود: ارائه تفاسیر کاربردی متناسب با نیاز هر گروه جامعه از طریق تفسیر موضوعی میسر است؛ برخی تفاسیری که بزرگان نوشتند مثل "پیام قرآن" آیت الله مکارم شیرازی و یا تفسیر موضوعی آیت الله جوادی آملی که هر موضوع در یک جلد نوشته شده است.
 
عضو هیئت علمی گروه تفسیر و علوم قرآن جامعة المصطفی تأکید کرد: تفسیر موضوعی چه در مقام نگارش، چه گفتار و چه تحقیق و پژوهش باید از طریق متخصص امر صورت گیرد.
 
وی افزود: یعنی مفسران قرآن نوعا فقیه هستند، محدث و اصولی هم هستند و عربی هم می دانند و قرآن را ترجمه و تفسیر می کنند اما ابعاد مختلفی که قرآن دارد و از هر بعدی معجزه حساب می شود. این بزرگواران در حد عمومی وارد هستند نه در حد تخصصی یعنی علامه طباطبایی در تفسیر المیزان وقتی وارد مباحث عرفانی و فلسفی می شود بهتر و بیشتر تفسیر می کند؛ یا دیگری که متکلم است در مباحث کلامی وارد است و بزرگی دیگر که ادیب است در مباحث ادبی و اخلاقی و عرفانی بیشتر تسلط دارد و شاید کسی را پیدا نکنید که از ابعاد مختلف بتواند از اقیانوس بیکران قرآن بهره ببرد و به جامعه بهره برساند لذا بهتر است روش مناسبی در ارائه تفسیر بهتر به کار بریم.
 
حجت الاسلام اسکندرلو پیشنهاد کرد: بهتر است برای دستیابی به تفاسیر کاربردی کمیته ای تشکیل شود و هر موضوعی را به عهده کارشناس فن بگذارند اگر موضوعی مربوط به زنان است؛ در حوزه یا دانشگاه افرادی را انتخاب کنند که در خصوص زنان کار کرده و از معارف اسلام و قرآن نیز بهره مند هستند و یا اگر مباحث حقوقی است این موضوع را به عهده یک روحانی که هم درس فقه خوانده و هم دکتری حقوق دارد بگذارند.
 
استاد جامعةالمصطفی العالمیه در پایان تأکید کرد: البته باید بگویم تا این مرحله جنبه نظری قضیه بوده است و نحوه اعمال آن متفاوت است که چگونه می توان دیدگاههای قرآن و سنت در مورد یک موضوع خاص را در جامعه طرح کرد و بر روی مخاطب تأثیر گذاشت که در این بخش هم مهارت خاصی می طلبد که باید گروه و کارشناس خاص در این زمینه تشکیل شود.