به گزارش خبرنگار مهر نئوون هالست امروز در مراسم آغاز بکار همایش فناوری و نوآوری در صنعت نفت و گاز ایران با بیان اینکه درحال حاضر مجمع جهانی انرژی از کشورهای بزرگ تولید کننده و مصرف کننده اصلی انرژی تشکیل شده است، گفت: در این مجمع علاوه بر تولید کنندگان و مصرف کنندگان برخی از کشورها دارای اقتصادهای نوظهور همچون برزیل، روسیه ، هند و چین نیز عضویت دارند.
دبیر کل مجمع جهانی انرژی IEF با اعلام اینکه در حال حاضر 90 درصد عرضه و تقاضای انرژی جهانی توسط مجمع جهانی انرژی انجام می شود از دهه فعلی به عنوان اصل جدید بین مصرف کننده و عرضه کننده انرژی یاد کرد وافزود: در سال جاری میلادی یک منشور جدیدی توسط 86 کشور عضو مجمع جهانی انرژی در ریاض به منظور ثبات قیمت در بازار جهانی انرژی امضا شده است.
این مقام بین المللی با اشاره به بی ثباتی بهای جهانی نفت خام در سال 2008 میلادی که منجر به کاهش قیمت نفت از 150 به کمتر 40 دلار در هر بشکه شد اشاره کرد و یادآور شد: نوسانات جدید قیمت جهانی نفت برای مصرف کنندگان بزرگ انرژی و اقتصاد جهانی مطلوب به نظر نمی رسد و منجر به یک سردرگی در اقتصاد جهانی شده است.
نئوون هالست با تاکید بر اینکه تقویت همکاری ها بین تولید کنندگان و مصرف کنندگان انرژی ضروری به نظر می رسد، بیان کرد: درک مشترک بین مصرف کنندگان و تولید کنندگان انرژی منجر به شفافیت اقتصاد جهانی خواهد شد.
این مقام مسئول همچنین با اشاره به ضرورت ورود تکنولوژی های جدید به صنعت نفت وگاز جهان اظهار داشت: ذخایر نفت گاز جهان رو به پایان است و ورود فناوری های جدید منجر به افزایش عمر ذخایر هیدروکربوری در کل جهان خواهد شد
دبیر کل مجمع جهانی انرژی با اشاره به ورود تکنولوژی حفاری های افقی و استخراج گاز از ذخایر شیل گس منجر به یک انقلاب در بازار جهانی انرژی شده است.
وی با بیان اینکه تا 10 سال آینده با توسعه حفاری های افقی در تولید شیل گس یک انقلاب جدید و نوظهور در جهان انرژی به وقوع می پیوندد، تاکید کرد: از سوی دیگر انجام حفاری ها در آب های عمیق و اقیانوس ها و دریا ها نیز تا 10 سال گذشته غیر ممکن بود اما هم اکنون با انجام این حفاری ها ذخایر جدید نفت و گاز در جهان کشف شده است.
وی از تولید ال ان جی در کشتی های شناور و حمل سی ان جی با کشتی به عنوان فناوری های جدید صنایع نفت و گاز جهان یاد کرد و افزود: باید با کاهش هزینه های تولید تکنولوژی سرمایه گذاری ها در صنعت نفت و گاز افزایش یابد که این موضوع خود به خود منجر به افزایش صنایع نفت و گاز جهان می شود.
نئوون هالست از نوسان های شدید قیمت جهانی نفت به عنوان یکی از مشکلات پیش رو در بازار جهانی انرژی یاد کرد و ادامه داد: نوسانهای قیمت جهانی نفت باید کاهش یابد تا امکان سرمایه گذاری برای تکنولوژی های جدید فراهم شود.
دبیر کل مجمع جهانی انرژی همچنین پیشنهاد جدیدی به اعضای اوپک برای هماهنگی بیشتر به منظور تثبیت قیمت جهانی نفت ارائه کرد و افزود: مجمع جهانی انرژی و اوپک باید با تدوین برنامه های کوتاه مدت، میان مدت و بلند مدت به طور هماهنگ وضعیت بازار انرژی را تجزیه و تحلیل کنند و از ارائه چشم اندازی متفاوت از یکدیگر در مورد وضعیت عرضه و تقاضای نفت خودداری کنند.
وی همچنین از احتمال تشکیل جلسه بین اعضای اوپک و اعضای مجمع جهانی انرژی در ژانویه سال 2012 میلادی خبر داد و گفت: هدف از برگزاری این نشست مشترک دستیابی به یک هماهنگی بیشتر بین اعضای اوپک و کشورهای عضو مجمع جهانی انرژی است.
این مقام مسئول همچنین ارتباط بین بازارهای مالی و فیزیکی در نوسان بهای جهانی نفت را تاثیرگذار عنوان کرد و یادآور شد: پیش بینی می شود در این نشست مشترک علاوه براعضای اوپک و مجمع جهانی انرژی بانکها و موسسات مالی معتبر ، کمیسیون انرژی اتحادیه اروپا و دستگاههای مالی و اعتباری خاورمیانه و آسیا نیز حضور داشته باشند.
وی همچنین از ایران با توجه به در اختیار داشتن ذخایر عظیم نفت و گاز به عنوان یک اهرم در بازار انرژی جهانی یاد کرد و خاطرنشان کرد: همکاری بین شرکت های ملی نفت و بین المللی نفت برای انجام سرمایه گذاری بیشتر و عرضه جهانی نفت ضروری به نظر می رسد.