مسئولان نشریات دینی حاضر در هجدهمین نمایشگاه بین‌المللی مطبوعات، با اشاره به چینش غرفه‌ها در این دوره از حاشیه‌نشینی غرفه‌های نشریات دینی و مذهبی گله‌مندند. با این حال، برخی از آنها صاحب بهترین موقعیت در نمایشگاه هجدهم هستند.

خبرگزاری مهر ـ گروه فرهنگ و ادب: تنی چند از مدیران مسئول و سردبیران نشریات دینی حاضر در هجدهمین نمایشگاه بین‌المللی مطبوعات و خبرگزاری‌ها در گفتگو با خبرنگار مهر، با اشاره به اهمیت و تاثیر نشریات دینی در اعتلای سطح فرهنگ جامعه، خواستار توجه بیشتر مسئولان به نوع چیدمان و قرارگیری غرفه‌های نشریان دینی در نمایشگاه آینده مطبوعات شدند.

«زردها» جایگاه بهتری دارند

«محسن ملاکاظمی»، سردبیر دوماهنامه «خلق»، در این زمینه اظهار داشت: نشریات دینی جایگاه ویژه‌ای را میان نسل جوان دارند و در بسیاری از مسائل یاور آنها هستند. بنابراین انتظار می‌رود در چنین فضایی که نمایندگان رسانه‌های مختلف کشور حضور دارند، به غرفه‌های نشریات دینی ـ مذهبی توجهی مضاعف شود.

وی در ادامه با اشاره به چیدمان نامناسب غرفه‌ها در هجدهمین نمایشگاه مطبوعات و خبرگزاری‌ها گفت: متأسفانه شاهد آن هستیم که بسیاری از نشریات زرد و مطبوعاتی که هیچگونه ارتباطی به مسائل جوانان ندارند و موضوعات جنبی را در دستور کار خود قرار دارند، در این نمایشگاه از مکان مناسبی برخوردارند و این در حالی است که غرفه‌های یاد شده تنها با نصب بنری به عنوان معرفی، غرفه‌داران ثابتی نیز ندارند و حتی گاهی غرفه‌ها خالی از مسئولی به منظور پاسخگویی است.

ملاکاظمی در ادامه با بیان اهداف دوماهنامه خلق گفت: این نشریه با هدف معرفی اخلاق کاربردی فعالیت می‌کند و در این راستا از معرفی عالمان و بزرگان دینی که هرکدام اسوه‌ای در عمل به اخلاقیات بودند، بهره می‌برد.

وی ادامه داد: برنامه‌های ما در نشریه خلق، راهنمایی نسل جوان و جذب این قشر به مسائل دینی با رویکردی متفاوت و محتوایی است و تلاش داریم در این برهه جوان را هرچه بیشتر با معنویت آشنا کنیم و معتقدم سایر نشریات دینی نیز با توجه به پدید آمدن شبهات مختلف و عرفان‌های کاذب، باید در راستای راهنمایی و یاری به جوانان تلاشی وسیع داشته باشند.

تلاش برای جذب مخاطب هیئتی

ماهنامه خیمه، با طراحی و دکور متفاوتی در نمایشگاه مطبوعات حاضر شده است. غرفه این نشریه که در گذرگاه اصلی نمایشگاه واقع شده، روزانه محل آمد و شد نویسندگان، کارشناسان مذهبی، مجریان سیما و صاحب‌نظران علوم دینی است. حضور مداوم و مرتب «محمدرضا زائری»، مدیرمسئول خیمه، کارشناس دینی و روحانی حاضر در برنامه «شب‌های روشن» ماه مبارک رمضان، طیفی از علاقه‌مندان را در این غرفه نه چندان بزرگ، گردهم آورده است.

زائری درباره ارتباطات این مجله ماهانه با مخاطبان خود توضیح می‌دهد و می‌گوید: نشریه خیمه با هدف معرفی هرچه بیشتر خود به مخاطبان عام در این دوره از نمایشگاه حاضر شد؛ چرا که خیمه، دارای مخاطبانی خاص و و یژه است؛ بنابراین رویکرد ما در این دوره آشنایی هرچه بیشتر مردم با خیمه بود؛ هرچند که تاکنون و در طول حضورمان در نمایشگاه استقبال بی‌نظیر و گسترده‌ای از نشریه خیمه شده است.

وی در ادامه با اشاره به حضور جدی و پرشور نشریات مختلف در هجدهمین دوره نمایشگاه مطبوعات تصریح کرد: نشریات دینی و مذهبی باید در راستای معرفی خود و فعالیت‌های حرفه‌ای و محتوامحور به صورتی جدی‌تر از قبل فعالیت کنند و برنامه و تعریفی دقیق از کار خود ارائه دهند و تصور می‌کنم شاید یکی از علل موفقیت نشریه خیمه، وجود برنامه‌ای مشخص و حرفه‌ای از کار خود بعد از گذشت 10 سال فعالیت باشد.

«مهدی خداجویان»، سردبیر همین نشریه نیز در گفتگویی کوتاه با مهر، هدف و رویکرد نشریه خیمه در هجدهمین نمایشگاه مطبوعات را در جذب مخاطب هیئتی عنوان کرد.

وی در ادامه با اشاره به حضور نشریات متعدد در این دوره از نمایشگاه، از وضعیت یکسان و روتین نشریات دینی انتقاد کرده و تاکید کرد: غرفه‌های نشریات دینی باید حضوری متفاوت، چیدمانی جذاب و همچنین مطالبی محتوامحور را در نمایشگاه مطبوعات ارائه کنند.

موعود، پرمخاطب و بی‌مسئول در نمایشگاه

نشریه موعود که به صورت تخصصی مسائل پیرامون ظهور، منجی و مباحث آخرالزمانی فعالیت می‌کند، با خیل عظیمی از بازدیدکنندگان در نمایشگاه مواجه شده است که هرکدام سئوالات ویژه‌ای در حوزه فعالیت مجله دارند، اما به علت غیبت مدیر مسئول این نشریه یعنی «ابراهیم شفیعی سروستانی» به بررسی کتاب‌ها و آثار حاضر در غرفه مشغول می‌شوند.
مسئول غرفه این نشریه در پاسخ به سئوالی درباره حضور شفیعی سروستانی می‌گوید: او از زمان آغاز به کار نمایشگاه به علت مشغله فراوان، تاکنون در نمایشگاه حضور نیافته و نخواهد آمد.
از نکات جالب توجه در غرفه نشریه موعود، اشتراک یک ساله این نشریه با 50 درصد تخفیف ویژه نمایشگاه مطبوعات است.