به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از رسانه های خارجی، سازمان آموزشی، علمی و فرهنگی سازمان ملل متحد (یونسکو) روز گذشته در نشستی با عضویت فلسطین در این سازمان موافقت کرد.
عضویت فلسطین در یونسکو با 107 رای موافق، 14 رای مخالف و 52 رای ممتنع به تصویب رسید. آمریکا، آلمان و کانادا از مهمترین کشورهایی بودند که به این موضوع رای مثبت ندادند.
انگلیس و ایتالیا از جمله کشورهایی بودند که رای ممتنع داشتند و فرانسه به همراه تمام کشورهای عربی و اغلب کشورهای آمریکای لاتین و آفریقا به عضویت فلسطین در یونسکو رای مثبت داد.
پذیرش فلسطین به عنوان عضو جدید یونسکو در حالی در نشست اعضای این سازمان انجام شد که پیشتر رژیم صهیونیستی و آمریکا در این مورد به اعضای این نهاد فرهنگی سازمان ملل هشدار داده بودند.
عضویت فلسطین در یونسکو با واکنشهای متفاوتی در جهان روبرو شده است، اما در این میان رژیم صهیونیستی واکنش بسیار تندی را نشان داده است تا جایی که کابینه بنیامین نتانیاهو نخست وزیر رژیم صهیونیستی در جلسه امروز موضوع تحریم تشکیلات خودگردان فلسطین را بررسی خواهد کرد.
به نظر می رسد توسعه شهرکها و توقف اعطای درآمدهای مالیاتی به تشکیلات خودگردان فلسطین از جمله این تحریمها خواهد بود.
آمریکا همپیمان راهبردی و بزرگترین حامی صهیونیستها نیز در واکنش به تصمیم یونسکو مدعی شد: این اقدام غیر قابل توجیه است، زیرا در شرایطی که موضوع به شورای امنیت سپرده شده اینکه سازمانهای وابسته به سازمان ملل متحد چنین اقدامی انجام دهند، غیرمعمول است.
وزارت امور خارجه تونس در بیانیه ای از پیوستن فلسطین به سازمان ملل متحد ابراز خرسندی و از تلاشهای عربی و جهانی برای تحقق این مهم قدردانی کرد.
در این بیانیه آمده است: تونس عضویت فلسطین در یونسکو را یک دستاورد تاریخی و یک پیروزی سیاسی می داند.
"محمد کامل عمرو" وزیر امور خارجه مصر نیز در بیانیه ای اعلام کرد: رای مثبت 107 کشور جهان به عضویت فلسطین در یونسکو بیانگر تایید حقوق مشروع ملت فلسطین به ویژه تشکیل کشور مستقل از سوی جامعه جهانی است.
وی در ادامه ابراز امیدواری کرد این موضوع به تشکیل کشور مستقل فلسطین در مرزهای 1967 منجر شود.
عربستان سعودی نیز اعلام کرد: پیش از اینکه به فلسطینی ها تبریک بگوییم باید به یونسکو تبریک گفت چرا که با عضویت فلسطین در این سازمان یونسکوی جدید متولد شد.
"رامین مهمانپرست" سخنگوی وزارت امور خارجه کشورمان نیز از این مسئله استقبال و اعلام کرد که عضویت فلسطین در یونسکو اقدامی نمادین در راستای حمایت بین المللی از حقوق ملت فلسطین محسوب می شود.
قطر نیز عضویت فلسطین در یونسکو را گامی در راستای توسعه فرهنگ امنیت و صلح در خاورمیانه و جهان دانست.
پیوستن فلسطین به یونسکو از این جهت رژیم اسرائیل و همپیمانان غربی آن را به هراس انداخته است که این امر می تواند بر شناسایی قریب الوقوع کشور مستقل فلسطین در مرزهای 1967 در مجمع عمومی سازمان ملل متحد تاثیر بگذارد.