به گفته سخنگوی وزارت امور خارجه، ‌فرهنگ کتابخوانی و کتابخانه رفتن هنوز در ایران نهادنیه نیفتاده است.

به گزارش خبرگزاری مهر، رامین مهمانپرست سخنگوی وزارت امور خارجه برپایی این هفته فرهنگی را  گامی اثرگذار در تقویت فرهنگ مطالعه و جذب مردم و گرایش آنان به کتاب و کتابخوانی عنوان کرد و گفت:‌ افزایش اطلاعات و معلومات از طریق اشاعه فرهنگ مطالعه و کتابخوانی میسر است و باید به این مهم بیشتر پرداخته شود.

وی با اشاره به نقش معاونت فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در برپایی هفته کتاب برای بالا بردن فرهنگ کتابخوانی در جامعه، بیان کرد:‌ تمرکز اصلی مسئولان باید بر توسعه فرهنگ مطالعه و کتابخوانی در جامعه باشد و لازم است از  روشهای مختلف برای ترغیب نسل جوان و نوجوان به کتاب و کتابخوانی استفاده کنند که بی شک هفته کتاب هم با این هدف محقق می‌شود و در واقع هفته کتاب عنصر ایجاد انگیزه برای مطالعه است.

سخنگوی وزارت امور خارجه  با تاسف از آمار کم کتابخوانی در کشور گفت: ‌فرهنگ کتابخوانی و کتابخانه رفتن هنوز در ایران جا نیفتاده است و فرهنگسازی برای این امر باید در راس برنامه‌ریزی‌های ما باشد.

مهمانپرست با بیان اینکه افراد با خواندن کتاب از حقایق موجود در جامعه باخبر می‌شوند و این آگاهی مقدمه پیشرفت است، تصریح کرد: ‌متناسب با شرایط سنی کشورمان که یک کشور جوان هستیم انتظار می‌رود فرهنگ مطالعه در  کشور ما بیشتر نهادینه شود.

به گفته وی برگزاری برنامه‌هایی مانند هفته کتاب کمک می‌کند فضای جدیدی پیش روی مردم قرار گیرد و جوانان ما تشویق شوند تا  از این فرصتها برای انس بیشتر با کتاب استفاده کنند.

 مهمانپرست افزود:‌ با ترغیب به مطالعه بیشتر ما باید کیفیت دانش مردم را افزایش دهیم و مردم را عادت دهیم از هر فرصتی برای کسب اطلاعات و معلومات استفاده کنند. اگر یک کشوری مردمش دارای آمار مطالعه بیشتری باشند و معلومات خودشان را دایما افزایش دهند حتما آن کشور سریعتر رشد می‌کند.

 وی در پایان با قدردانی از زحمات کشیده شده برای برگزاری هفته کتاب اظهار کرد: ‌امیدواریم برنامه‌های جذابی در هفته کتاب اجرایی شود تا مردم را بیشتر برای مطالعه ترغیب کند.

نوزدهمین دوره هفته کتاب جمهوری اسلامی ایران با شعار «یادگار ماندگار»  22 تا 29 آبان ماه سال جاری در سراسر کشور برگزار می‌شود.