آصف زارع در گفتگو با خبرنگار مهر در توضیح این رشته اظهار داشت: مکاترونیک "مهندسی مکانیک و الکــترونیک" تلفیق سه رشتهٔ مهندسی مکانیک، مهندسی الکترونیک و مهندسی کامپیوتر است.
وی افزود: این رشته سعی بر آن دارد تا نگاهی یکپارچه به سیستمهای تشکیل شده از اجزای مکانیکی - الکترونیکی - کنترلی و نرمافزار داشته باشد.
زارع گفت: هدف مکاترونیک این است که به سیستمهای سادهتر، ارزانتر، راحتتر و انعطافپذیرتر دست یابیم.
وی افزود: علم مکاترونیک در ایران نیز سابقهای ۱۵ تا ۲۰ساله داشته و با توجه به کاربرد روزافزون محصولات پیچیده و مرکب در صنایع کشور، ضرورت ایجاد ساختارهای جدید برای توسعه دانش مکاترونیک و تربیت نیروهای متخصص روز آمد اهمیت ویژهای پیدا کردهاست.
زارع گفت: این رشته به سه گرایش طراحی مکاترونیکی ربات، خودکارسازی "اتوماسیون" و رابط انسان با ماشین تقسیم می شود.
وی با بیان اینکه در حقیقت توسط این علم میتوان سیستمهای مکانیکی را به صورت خودکار درآورد افزود: سیستمهای ترمز ABS در اتومبیل، دستگاههای CNC و کلیه سیستمهای اتوماسیون را میتوان از نمونههای بارز این علم دانست.
زارع افزود: با توجه به ماهیت میان رشتهای دانش مکاترونیک و حجم وسیعی از تولیدات عملی کشور که عملاً ارتباط مستقیمی با تخصص مکاترونیک دارند، تأسیس دورههای آموزشی مکاترونیک در هنرستانهای فنی، آموزشکدهها و دانشگاهها، به عنوان محملی برای تشویق و تسهیل تعاملات عملی و فناوری ضروری به نظر میرسید.