به گزارش خبرنگار مهر، عبدالحمید توکلیبینا ظهر پنج شنبه در مراسم آغاز عملیات اجرایی پنج پروژه جمع آوری، انتقال و تصفیه بهداشتی فاضلاب استان قم اظهار داشت: تولید سالیانه آب شهر قم حدود 90 میلیون متر مکعب است که تا کنون از سه منبع مختلف سد 15 خرداد، چاههای داخل شهر و چاههای علی آباد تأمین شده است.
وی ابراز داشت: در اوایل اردیبهشتماه سال جاری با ورود آب سرشاخههای دز در فاز اول با ظرفیت دو هزار و 500 لیتر بر ثانیه از طریق پمپاژ، کام مردم قم از آب شیرین و گوارا شیرین شد.
تأمین 43 درصد آب مصرفی در قم از سرشاخهها
وی گفت: در حال حاضر 43 درصد آب مصرفی شهروندان از آب سرشاخهها و مابقی از سد 15 خرداد و چاهها تأمین میشود.
وی افزود: شرکت آبفای قم در سال 72 با سهامداری شهرداری قم، شرکت آب و فاضلاب استان تهران و شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور تشکیل و پس از استان شدن قم به کار خود ادامه داد و در حال حاضر سهامداران آن، شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور، شهرداریهای استان، شرکت سرمایه گذاری صبا و شرکت سرمایه گذاری نیرو هستند و شهرهای قم و جعفریه تحت پوشش این شرکت قرار دارند.
20 درصد شهر قم تحت پوشش شبکههای فاضلاب است
مدیرعامل آبفای قم با اشاره به اینکه حدود 20 درصد شهر تحت پوشش شبکه های فاضلاب قرار گرفته است، اضافه کرد: با احتساب نصب انشعابات فروش رفته موجود این رقم به حدود 30 درصد میرسد، این در حالی است که در بعضی از مناطق مانند نیروگاه، امامزاده ابراهیم به دلیل رها سازی فاضلاب در معابر و خیابانها، مشکلات زیست محیطی زیادی وجود دارد در حالی که به دلیل توان محدود مالی شرکت امکان توسعه و اجرای شبکه های جدید عملاَ وجود ندارد.
وی اظهار داشت: با توجه به ضرورت توسعه شبکه فاضلاب در شهر قم و مسائل زیست محیطی ناشی از تخلیه غیر اصولی پسابها، این شرکت طی پیگیریهای به عمل آمده در جهت اخذ وام از بانک توسعه اسلامی به مبلغ 70 میلیون یورو، جهت توسعه شبکه فاضلاب در مناطقی که تخلیه پسابها به صورت غیر اصولی انجام میشود، اقدام کرده است.
توکلی بینا گفت: در حال حاضر پیمانکار شبکه های فرعی فاضلاب به اقطار 200 تا 600 میلیمتر و بطول کلی 97 کیلومتر، خطوط اصلی فاضلاب به اقطار 500 تا یک هزار و 200 میلیمتر و بطول 12 کیلومتر و خطوط انتقال به قطر دو هزار میلیمتر و به متراژ 6 کیلومتر انتخاب شدهاند و مراحل اجرایی کار آغاز شده است.
مدیرعامل آبفای قم ادامه داد: در خصوص ساخت تصفیه خانه فاضلاب به ظرفیت 50 هزار متر مکعب در شبانه روز به روش BOS قرارداد منعقد شده و پیمانکار در مرحله طراحی قرار دارد.
وی افزود: شهر قم تنها شهر کشور است که از شبکه جداگانه جهت توزیع آب شرب در شهر استفاده میکند، آب شیرین از طریق شبکهای به طول 172 کیلومتر با 280 ایستگاه توزیع میشود.
تخصیص 60 میلیارد ریال جهت اجرای انشعابات فاضلاب منطقه نیروگاه
وی همچنین با اشاره به سفر پرخیر و برکت سال گذشته مقام معظم رهبری به شهر کریمه اهل بیت(ع) گفت: تخصیص 60 میلیارد ریال جهت تسریع و تسهیل در اجرای انشعابات فاضلاب منطقه نیروگاه از مصوبات این سفر بود که امیدواریم هر چه زودتر با اجرای شبکههای جمعآوری و فرعی زمینه واگذاری انشعابات را نیز فراهم آوریم.
مدیرعامل آبفای قم با اشاره به اینکه تا پایان سال 89 جمعیت تحت پوشش و بهرهمند از تاسیسات بهداشتی طرح فاضلاب قم به حدود 25 درصد رسیده است ابراز داشت: پیشبینی میشود با اجرای این پروژهها که طی چهار سال به انجام خواهد رسید شهر قم به پوشش 48 درصدی در بخش فاضلاب برسد.
توکلیبینا هدف اصلی از اجرای این پروژهها را حفاظت از محیط زیست، جلوگیری از آلودگی منابع آب زیر زمینی، استفاده از پساب فاضلاب و ارتقای شاخصهای سلامتی و بهداشتی شهروندان به ویژه در منطقه دو شهری قم که با مشکلات زیست محیطی مواجه است برشمرد.