به گزارش خبرنگار مهر، عباس تیموری جمعه شب در پنجمین همایش دوره آموزشی راویان فتح که در سالن ابن سینا برگزار شد اظهار کرد: پنجمین دوره آموزشی راویان فتح تحت عنوان چلچراغ برای علاقمندان به اقدامات تحقیقی و پژوهشی و روایتگری دوران جنگ تحمیلی در مشهد اجرا شده است.
وی افزود: دوره آموزشی راویان فتح با همکاری معاونت فرهنگی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با محوریت دانشگاه و حوزه توسط کمیته راویان فتح و کمیته راویان جوان خراسان رضوی و اداره کل حفظ و نشر ارزشهای دفاع مقدس در مشهد برگزار میشود.
تیموری با بیان اینکه پنجمین دوره آموزشی راویان فتح خراسان در سطوح مقدماتی، تکمیلی و تخصصی برگزار می شود عنوان کرد: در سطوح مقدماتی آشنایی عمومی با دفاع مقدس و در دوره عملی اعزام به مناطق جنوب تدریس و آموزش داده می شود.
وی افزود: علاقمندان به کار پژوهشی که در این دوره ها به صورت متمرکز و پر تلاش شرکت کنند در انتهای دوره آموزشی راویان فتح می توانند به عنوان محقق در حوزه دفاع مقدس و به صورت راوی در انجمن راویان فتح خراسان مشغول به کار شوند.
مدیر راویان فتح خراسان رضوی تاکید کرد: افرادی که در این دوره ها آموزش می بینند باید تعهد و مهارت کافی در این زمینه داشته باشند تا پس از انجام سرمایه گذاری و کسب آموزش های لازم بتوانند در این حوزه فعالیت کنند.
وی در خصوص تعداد شرکت کنندگان در این دوره آموزشی گفت: 270 نفر در حال حاضر ثبت نام کرده اند که پیش بینی می شود این آمار به 400 نفر نیز برسد.
وی با اشاره به قشرهایی از جوانان که در زمینه راویتگری فتح فعالیت می کنند اظهار کرد: در حال حاضر اقشار جوان دانشجو و طلبه در حوزه روایت گری جنگ فعالیت می کنند که امید است جمعیت بیشتری از این افراد جذب و آموزش ببینند.
تیموری با بیان این مطلب که دوره آموزشی راویان تا پایان ترم تحصیلی دانشجویان برنامه ریزی شده و قبل از امتحانات دانشگاه خاتمه پیدا می کند، گفت: دوره بعد در ترم تحصیلی جدید، سطح عملی در ایام نوروز و دوره تخصصی در سال 91 خواهد بود و بعد از پایان این دوره ها آنان به مناطق عملیاتی اعزام می شوند.
تیموری با اشاره به اهداف انجمن راویان خراسان گفت: مطالعه علمی و بیان صحیح تاریخ دفاع مقدس و نشر ارزش ها، و فرهنگ ایثار و شهادت از اهداف این انجمن است.
وی با اشاره به جوانان راوی تصریح کرد: انجمن راویان جوان با روایتگری دقیق و درست خود کوچک ترین ابهامات ذهنی مخاطب را مرتفع می کنند.
وی در خصوص نقش خواهران در انجمن راویان فتح بیان کرد: آنان در حوزه تالیفات، پژوهش و فیلم نامه نویسی با 65 درصد بیش از مردان فعالیت می کنند و مردان نیز در حوزه روایت گری حضور پررنگ تری داشته و موفقیت های چشم گیری نیز کسب کرده اند.
مدیر راویان فتح خراسان رضوی در خصوص دستاوردهای انجمن بیان کرد: در این انجمن چاپ کتاب و جزوات آموزشی و اقداماتی در حوزه تاریخ شفاهی و مصاحبه با شهید شوشتری انجام شده که از جمله دستاوردهای این نهاد محسوب می شود.
وی تصریح کرد: انجمن راویان یک سازمان مردم نهاد است که اعتبار و هزینه های آن توسط افراد انجمن تامین می شود و با این حال گاهی نیز سپاه پاسداران، بنیاد حفظ نشر و آثار دفاع مقدس کمک هایی به این نهاد می کنند.
وی با اشاره به اهمیت روایتگری دوران دفاع مقدس تاکید کرد: روایت یاد و خاطره شهیدان دفاع مقدس می تواند تاریخ را متحول کند و همچنینمقابله با هجمههای فرهنگی و حفظ تاریخ و میراث فرهنگی را به نسل جوان می آموزد.
گفتنی است، برگزاری این دورههای آموزشی که از 12 آبانماه سال جاری آغاز به کار کرده تا پایان سال جاری ادامه خواهد داشت.