به گزارش خبرنگار مهر، در ابتدای این کتاب، مقدمهای به قلم محمد مهدی انصاری مدیر کل دفتر مطالعات و برنامهریزی رسانهها در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی منتشر شده است که در آن با یادآوری شرایط دوران معاصر و اشاره به شکلگیری صنعت سینما، ظهور اینترنت و ماهواره و خروجیهای آنها، بر اهمیت موضوع رسانه و رابطه آن با اقتصاد تاکید شده است.
فصل اول این کتاب به موضوعاتی مانند تاثیرات متقابل اقتصاد و رسانه، اطلاعرسانی اقتصادی و آموزش اقتصاد، کاربرد تئوری اقتصاد در صنعت رسانه و تاثیرات فرهنگی رسانهها بر ارزشها و رفتارهای اقتصادی اختصاص دارد. در فصل دوم هم مسائلی مانند ویژگیهای محصولات رسانهای، تعریف بازارهای چندطرفه، عوارض شبکهای غیرمستقیم، تعیین قیمت در بازارهای رسانه و .... مورد بررسی قرار گرفتهاند.
فصل سوم این کتاب به بخش های اقتصاد سیاسی رسانههاست و به زیرشاخههایی مانند موانع رشد بازارهای جهانی، تاریخچه جهانیسازی، جریان غالب جهانیسازی، وضعیت فعلی رسانههای جمعی بینالمللی، عوامل موثر بر محتوای رسانهها و ...تقسیم میشود.
در قسمتی از این کتاب میخوانیم:
شرکت تایم از توسعه متقابل با آمریکا آنلاین بهره میبرد. توسعه مجلههای شرکت تایم در خدمات ای.او.ال، در سال 2001، 1.5میلیون اشتراک ایجاد کرد؛ تقریبا 100 هزار در ماه. سیدیهای ای.او.ال بستهبندی شده با مجلات تایم در بازارهای خردهفروشی منجر به حدود 800 هزار ثبتنام در ای.او.ال شد.
کتاب «اقتصاد و رسانه» با 166 صفحه، شمارگان هزار و 500 نسخه و قیمت 2 هزار تومان منتشر شده است.