خبرگزاری مهر - گروه دین و اندیشه: حضور 5/2 میلیونی زائر مسلمان در مکه، ممنوعیت برگزاری عید قربان در برخی شهرهای دنیا، افزایش اسلام هراسی در فرانسه، تشکیل شورای ائمه جماعات روسیه و آتش گرفتن مسجدی در کانزاس آمریکا برخی اخبار مرتبط با مسلمانان جهان در یک هفته گذشته هستند.

حضور 5/2 میلیونی زائران در مکه

2/5 میلیون زائر در مکه برای انجام مراسم حج امسال گردهم آمده اند که از این تعداد 8/1 میلیون زائر از خارج عربستان و حدود 700 تا 800 زائر نیز از داخل عربستان مراسم حج امسال را انجام می‌دهند.

هر کشوری برای هر یک میلیون جمعیت خود هزار نفر سهمیه حج دارد که بزرگترین سهیمه به اندونزی به عنوان پرجمعیت ترین کشور اسلامی اختصاص دارد که 200 هزار زائر را به مکه اعزام کرده است.

عربستان سعودی در این فصل حج 63 هزار نیروی امنیتی را از جمعه مستقر کرده است، 3500 پلیس ضد شورش و 22 هزار نیروی پدافند غیرعامل و 6 هزار وسیله را به خدمت گرفته است.

ممنوعیت قربانی در فلوریدا

تصمیم یک عضو کمیسیون شهری در ایالت فلوریدای آمریکا برای ممنوعت قربانی توسط مسلمانان در عید قربان درست در آستانه این عید مهم، موجبات نگرانی مسلمانان آمریکایی را فراهم کرده است.

ناصر حمزه مدیر اجرایی دفتر شورای روابط اسلامی آمریکایی در جنوب فلوریدا اظهار داست: این مسئله برای مسلمانان نگران کننده است، ما فضای دیگری برای انجام این آیین خواهیم یافت. نمی توانیم این مراسم را به علت این که تنها یک عضو کمیسیون شورای شهر با آن مشکل دارند لغو کنیم.

یک عضو کمیسیون شورای شهر سان رایز در فلوریدا تصمیم گرفته مسلمانان را از قربانی کردن گوسفندان در فضای باز منع کند. وی مدعی شده فضای باز شهر جای مناسبی برای قربانی کردن نیست، این مراسم دینی باید در مناطق روستایی انجام شود.

پرده کعبه تعویض شد

پرده خانه خدا صبح روز 14 آبان که براساس تقویم عربستان نهم ذیحجه همزمان با روز عرفه است طی مراسمی تعویض و پرده نو جای پرده سال قبل را گرفت.

این پرده از جنس حریر طبیعی خالص و به رنگ مشکی، منقش به آیات قرآن‌کریم است که با خط زیبا، با نخ‌های طلا و نقره بافته ‌شده‌ و ده‌ها کیلو طلا و نقره در ساخت آن استفاده شده ‌است. ارتفاع این پرده 14متر و نوار دور آن به عرض 95 سانتیمتر است که از 16 قطعه به شکل مربع تشکیل‌ شده ‌است.

نوار اطراف این پرده منقش به آیات قرآن ‌کریم است که در فواصل معین عبارات "یا حی و یا قیوم"،"یا رحمن و یا رحیم" و "الحمدالله رب‌العامین" با رنگ طلایی دوخته ‌شده‌اند. پوشش در کعبه نیز از حریری به ارتفاع 5/ 6 متر و عرض 5/3 متر منقش به آیات الهی و تزئینات اسلامی با طلا و نقره است.

جمعی از زائران حج برای دعا به غار حرا رفتند

در ایامی که مسلمانان سراسر جهان برای انجام مراسم سالانه زیارتی حج گردهم جمع شده اند، برخی با عبور از سختگیریهای پلیس دینی عربستان از کوه نور به امید رسیدن به غار حرا و دستیابی به حال و هوای معنوی آن بالا رفتند.

چند زائر روز پنجشنبه 12 آبان ماه برای دیدن غار حرا که نخستین آیات خداوند بر پیامبر اسلام نازل شد از کوه نور بالا رفتند.

برگزاری آداب عید قربان در شهر مسکو ممنوع شد

براساس ممنوعیت تازه شهرداری مسکو، مسلمانان از انجام آداب عید قربان و ذبح قربانی در خیابانهای پایتخت روسیه منع شدند.

مسلمانان روسیه امسال عید قربان را روز 6 نوامبر ( 15 آبان ماه) جشن می گیرند، اما براساس قوانین تازه تصویب شهرداری مسکو، مسلمانان باید مراسم ذبح قربانی را در کشتارگاه ها و یا خارج از شهر انجام دهند.

گلنور قاضیوا نماینده رسمی شورای مفتیان روسیه اظهار داشت که این ممنوعیت برای قربانی حیوانات در اماکن عمومی براساس ادعاهای برخی غیر مسلمانان مبنی بر ناخوشایند بودن قربانی برای آنها از سال گذشته نشأت گرفته است.

برگزاری جشن یک تا چهار روزه عید سعید قربان در سراسر جهان

بسیاری از مسلمانان سراسر جهان روز 15 آبان ماه عید قربان را به عنوان عید بندگی و پایان اعمال حج جشن گرفتند، جشنی که در تقویم اسلامی از اهمیت خاصی برخوردار است و جدا از نماز ویژه عید مسلمانان مراسم قربانی کردن حیوانات را به یادبود فرمان خداوند به حضرت ابراهیم برگزار می‎کنند.

مسلمانان ترکیه، روسیه، چین، اندونزی، پاکستان، آمریکا، بریتانیا، فرانسه و بسیاری از مسلمانان در اقصی نقاط دنیا نماز عید قربان را اقامه کرده و آداب قربانی گوسفندان خود را انجام دادند.

مسلمانان هلند آخرین مراسم قربانی را برگزار کردند

مسلمانان هلند امسال آخرین مراسم مراسم قربانی کردن گوسفند را طی سه روزی که به این عید اختصاص داده اند برگزار کردند چرا که قرار است بزودی قانونی در این کشور تصویب شود که براساس آن خرید و فروش گوسفند و ذبح آن توسط افراد ممنوع شود.

مجلس عوام هلند پیش از این لایحه ای را تصویب کرده که براساس آن ذبح حیوانات بدون این که پیش از آن بیهوش شده باشند ممنوع خواهد بود . قرار است سنای این کشور روز 13 دسامبر (22 آذر ماه) این لایحه را به رأی بگذارد.

اگر سنا این لایحه را که از سوی حزب حقوق حیوانات ارائه شده تصویب کند، به معنای آن است که مسلمانان نمی توانند خود  حیوانی خریداری کرده و آن را ذبح شرعی کنند.

80 هزار مسلمان در خیابانهای یخ‌زده مسکو نماز عید را اقامه کردند

بدنبال تخریب مسجد تاریخی مسکو به منظور ساخت مسجد جدید و کمبود جدی مسجد در پایخت روسیه، ده ها هزار مسلمان یکشنبه 15 آبان ماه نماز عید قربان را روی خیابانهای یخ‌زده مسکو اقامه کردند.

براساس آمارهای تقریبی تعداد مسلمانانی که در مسکو زندگی می کنند یا کار می کنند بین 2 تا 5 میلیون نفر است اما تعداد مساجد این شهر بسیار معدود است.

براساس اعلام پلیس مسکو 170 هزار مسلمان روز یکشنبه 15 آبان، در مسکو مراسم عید قربان را برگزار کردند و از این تعداد 80 هزار مسلمان در خیابانی که زمانی مسجد جامع مسکو قرار داشت گردهم جمع شده و نماز عید قربان را اقامه کردند. 

برگزارکنندگان حج امسال فناوری الکترونیک روز را به خدمت گرفتند

مقامات سعودی امسال برای کنترل جمعیت میلیونی زائران مسلمان که برای انجام فرایض حج واجب راهی خانه خدا شدند از آخرین ابزار الکترونیکی استفاده کردند.

درحالی که هرسال کنترل بزرگترین گردهمایی انسانی جهان برای انجام فریضه دینی حج در عربستان برای مقامات سعودی بسیار دشوار بوده امسال استفاده از ابزارهای الکترونیک این امر را اندکی تسهیل کرد.

وزارت امور دینی عربستان امسال هر روز 25/3 میلیون پیام کوتاه برای تلفن همراه هرکدام از زائران ارسال می کرد تا به آنها شیوه صحیح آداب حج و پرهیز از اقداماتی که موجب آسیب رساندن به خود و دیگران شده را یادآور شود. این پیامها از سوی 3 هزار روحانی، مترجم و کارمند مدیریت می شد تا به اصلاح اشتباهاتی منتهی شود که برخی زائران انجام می دهند.

نمایشگاه "اسلام در بریتانیا" برگزار شد

نمایشگاهی با عنوان "اسلام در بریتانیا" در مرکز همبستگی بین المللی ریدینگ لندن با حمایت کمیسیون اروپایی برنامه شهروندی و حقوق بنیادین برگزار شده و تا 30 نوامبر(9 آذر ماه) ادامه دارد.

این نمایشگاه مخاطب را به سال 754 می برد، زمانی که پادشاه اوفا، از بریتانیا با سفرایی از خلیفه گری بغداد دیدار و پادشاه برای این دیدار یک سکه طلا نیز ضرب می کند. نسخه انگلیسی این سکه دارای عبارت عربی لا الله الا الله است.

این نمایشگاه از مد لباس تا علم، زبان تا معماری نشان می دهد که چگونه تاریخ اسلام و بریتانیا به یکدیگر گره خورده است.

اسلام هراسی در فرانسه رو به افزایش است

براساس اعلام سازمان فرانسوی فرهنگ مسلمانان، اسلام هراسی در فرانسه رو به افزایش است.

سازمان فرانسوی فرهنگ مسلمانان اعلام کرد: حملات و اهانتهای صورت گرفته علیه مسلمانان 22 درصد در 9 ماه نخست امسال افزایش یافته است و این واهمه وجود دارد در آستانه برگزاری انتخابات عمومی سال آتی این رویکردهای ضد اسلامی بیشتر شوند.

عبدالله ذکری رئیس سازمان فرانسوی فرهنگ مسلمانان اظهار داشت: میزان اسلام هراسی در جامعه فرانسه همواره بیش از آمار و ارقام اعلام شده است چرا که بسیاری از قربانیان این رویدادها از مراجعه به مراجع امتناع می کنند. براساس آماری که در حال حاضر در اختیار داریم می توانیم بگوییم که اسلام هراسی درحال افزایش است.

مسجد جدید مسکو تا چهار سال آینده آماده بهره‌برداری است

رئیس شورای مفتیان روسیه اعلام کرد مسجد مرکزی و جدید مسکو قرار است طی سال 2014-2015 آماده اقامه نماز برای نمازگزاران باشد.

راویل عین الدین رئیس شورای مفتیان روسیه نمای خارجی ساختمان جدید مسجد تا سال 2013 کامل می شود و کارهای داخلی آن آغاز خواهد شد. در نهایت کار این مسجد برای سال 2014- 2015 خاتمه می یابد.

این مسجد جدید در خیابان ویپولژووی محل مسجد مرکز مسکو که در 11 سپتامبر امسال تخریب شد. این مسجد قدیمی ترین مسجد مسکو بود که تاریخ ساخت آن به سال 1904 باز می گشت و با کمک هزینه یک تاجر تاتار ساخته شد.

شورای ائمه جماعات روسیه تشکیل می‌شود

رهبران مسلمان روسیه در نظر دارند برای رسیدگی بهتر به امور مسلمانان این کشور نهادی را با عنوان شورای ائمه جماعات روسیه تشکیل دهند.

داگیر خاساوف از وکلای مسلمان روسیه اظهار داشت: ابتکار عمل تشکیل شورای ائمه جماعات روسیه ائمه جماعات از مساجد سراسر روسیه و نمایندگان جوامع اسلامی را شامل می شود.

وی افزود: ساختار این شورای جدید و بنیاد حقوقی آن درحال تدوین است. خبر تشکیل نهایی این شورا به روزهای پس از عید قربان موکول خواهد شد.

صنایع حلال چین توسعه می‌یابد

مسلمانان چینی اعلام کرده‌اند تصمیم دارند صنایع حلال خود را توسعه دهند تا نه تنها به نیاز مسلمانان چینی در این کشور پاسخ دهند بلکه مسلمانان سایر کشورها نیز بتوانند از محصولات حلال آنها استفاده کنند.

وانگ شنجیون رئیس کمیسیون حلال استان نینگشیا اظهار داشت: ما بیش از 10 هزار تسهیلات تولید مواد غذایی حلال و رستوران با غذا و نوشیدنی حلال داریم.

نینگشیا استانی است که از سال 1958 به خودمختاری دست یافته است، این استان برای داشتن جمعیت قابل توجهی از مسلمانان قوم "هوی" نیز مشهور است. این قومیت غالب درمیان 35 گروه قومی است که در این استان زندگی می کنند.

مسجد کانزاس در آتش سوخت

مسجد وست وچیتا در شهر کانزاس صبح دوشنبه 16 آبان ماه در آتش سوخت و جز چوبهای سوخته و خاکستر شده، برگهایی از کتابهای ادعیه و قرآن چیز دیگری از آن باقی نمانده است.

محمد منصور از نمازگزارانی که برای اقامه نماز جماعت در این مسجد حضور می یابد گفت: سوختن این مسجد منظره بسیار غم انگیزی است، درست مثل اینکه خانه ام در آتش سوخته باشد.

منصور دو سال است که نمازهای خود را در این مسجد اقامه می کند و مشاهده تخریب کامل مرکز اسلامی مرکز کانزاس برایش بسیار غم انگیز بوده است.