استاد مطالعات روسیه شناسی دانشکده مطالعات جهان دانشگاه تهران با تأکید بر اینکه دادن اهمیت به بخش پژوهش و بکار گرفتن نتایج تحقیقات در برنامه‏ها باعث شکوفایی و پیشرفت کشور خواهد شد به تشریح راهکارهای کاربردی کردن پژوهشها پرداخت .

دکتر بهرام امیر احمدیان در مورد جایگاه پژوهش در کشور به خبرنگار مهر گفت: با توجه به ساختار مراکز علمی کشور و با وجود داشتن مراکز پژوهشی، اما به جهت اهمیت ندادن به پژوهش در بخش اجرایی کشور جایگاه پژوهش آنطور که بایسته و شایسته است تعریف نشده و از وضعیت مناسبی برخوردار نیست.
 
وی افزود: تمام کشورهای پیشرفته از نتایج تحقیقات در اجرا استفده می‎کنند ولی در کشورمان این مسئله تعریف نشده و رابطه مستقیمی بین اجرا و پژوهش برقرار نیست. بخشهای پژوهشی می‎توانند اطلاعات بسیار مهمی که مورد نیاز بخش اجرایی است و همینطور بازخورد مستقیم برنامه‏های بخش اجرایی کشور را در اختیار این بخش بگذارند.
 
این محقق و پژوهشگر حوزه علوم سیاسی و روابط بین الملل در مورد اینکه چرا پژوهشهای انجام گرفته در کشور کاربردی و به روز نیستند گفت: بین بخش اجرایی و بخش پژوهش رابطه ضعیفی برقرار است. توصیه ما این است که رابطه تقویت شود و در تمامی زمینه‏ها چه در دولت و چه در بنگاهها و مؤسسات خصوصی و غیر خصوصی از نتایج پژوهش در برنامه‏ها استفاده و پژوهش اولویت این سازمانها بشود.
 
این استاد دانشگاه در مورد راهکارهای کاربردی شدن پژوهشها نیز اظهار داشت:‌ توجه بیشتر و اهمیت دادن زیاد به بخش پژوهش از جمله این راهکارهاست، یعنی باید در وزارتخانه‏ها و سازمانهای اجرایی بخش تحقیق و توسعه دایر و در آنها استفاده از نتایج این تحقیقات لازم الاجرا شود. مادامی که بین اجرا و پژوهش رابطه مستقیمی برقرار نشود امر توسعه در کشور با مشکل مواجه خواهد شد.