محمد مشتی در گفتگو با خبرنکار مهر افزود: این دشتها از شرقی ترین بخش استان در شهرستان مراوه تپه تا مرز غربی استان در بندرگز را در برمی گیرد و این بوم سازگانهای دشتی محل مناسبی برای زیست و بقای گونه های متعددی از پرندگان شکاری با ارزش هستند.
وی عنوان کرد: این دشتها همه ساله میزبان گونه های مختلفی از پرندگان شکاری است اما با شروع مهاجرت پرندگان شکاری به منطقه درطول فصول تابستان و پاییز، افراد سودجو و فرصت طلب از استانهای جنوبی کشور برای صید، خرید، انتقال و فروش پرندگان شکاری نظیر بالابان (چرخ)، شاهین، بحری و... به استان عزیمت کرده و با تطمیع، اغفال و استخدام افراد بومی منطقه به اهداف خود دست می یابند.
ممشتی بیان داشت: امروزه نقش پرندگان شکاری از نظر اکولوژیک در طبیعت بسیار مهم بوده و در راس هرم غذایی قرار دارند، این پرندگان کنترل کننده بسیاری از جوندگان هستند.
وی بیان داشت: شهرستانهای مراوه تپه ، کلاله ، گنبد ، و آق قلا و بندر ترکمن به دلیل وجود تپه ماهورهایی که برای لانه گزینی وتحم گذاری و جوجه آوری پرندگان شکاری مناسب هستند.
وی یادآور شد: مناطق دشتی استان نظیر نواحی کرند، هوتن، آی تمر، صوفیکم، گمیشان، دشت سربازگمنام، نفتیجه، سقرتپه، نواحی دیوارتاریخی گرگان و غیره مورد توجه صیادان و قاچاقچیان بازهای شکاری هستند.
ممشتی گفت: بر اساس کنوانسیون بین المللی حفاظت از پرندگان شکاری که ایران نیز جزو این کنوانسیون است، کشور ما به دلیل قرار گرفتن در مسیر مهاجرت پرندگان شکاری متعهد شده که از صید و قاچاق پرندگان جلوگیری کرده ودر حفاظت آنها بکوشد.
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان گلستان گفت : دوره آموزشی شناخت پرندگان شکاری در استان گلستان برای شناخت پرسنل خدوم مرزبانی استان گلستان برگزار شد.
وی اظهار داشت: بالابان ،شاهین و بحری از جمله پرندگان در معرض خطر انقراض در این استان هستند.
ممشتی عنوان کرد: بالابان و دلیجه ها از دیگر گونه های در معرض خطر انقراض هستند که در این استان زیست و زادآوری می کند.
وی اظهار داشت: در این کارگاه آموزشی درباره شناخت این پرندگان و روش های صید و قاچاق آنها بحث و بررسی شد.
وی گفت: این دوره آموزشی برای پرسنل مرزبانی استان گلستان و با همکاری پلیس آگاهی استان ( اداره مبارزه با قاچاق کالا و ارز ) برگزار شد.