کرمانشاه - خبرگزاری مهر: مدیرکل کتابخانه های عمومی استان کرمانشاه گفت: با توجه به کمبود فضای سرانه مطالعه در استان به جرات می توان یکی از نیازهای اساسی استان را نیاز مبرم به کتابخانه سازی دانست.

علی اسماعیلی با اشاره به نقش مهم کتاب و مطالعه در افزایش سطح فرهنگی جامعه در گفتگو با خبرنگار مهر گفت: کتابخانه های عمومی استان در سال های اخیر گام های موثری در جهت افزایش سرانه مطالعه و ارتقاء شاخص ها برداشته اند اما این رشد نسبت به جمعیت استان کافی نبوده و نیازمند اهتمام مسئولین و خیرین به عنوان پشتیبان و عامل محرکه در مسیر ایجاد زیرساخت های مطالعه مفید در استان دارد.

مدیرکل کتابخانه های عمومی استان کرمانشاه تاکید کرد: در حال حاضر استان کرمانشاه دارای 65 کتابخانه عمومی نهادی، 5 کتابخانه مشارکتی، 43994 نفر عضو و 726835 نشخه کتاب می باشد.

اسماعیلی افزود: براساس افق چشم انداز 1404 فضای کتابخانه ای مطلوب 8 متر مربع برای هر 100 نفر جمعیت است که در استان کرمانشاه 1/5 متر مربع برای هر صد نفر فضای مطالعه داریم، این بدان معناست که هر ساله در استان باید 10 هزار متر مربع به ازای هر صد نفر زیر بنای کتابخانه ها افزوده شود.

مدیرکل کتابخانه های عمومی استان کرمانشاه گفت: با توجه به آنکه تعداد عضو مطلوب بر اساس این سند برای کتابخانه های عمومی 35درصد جمعیت برآورد شده است باید سالانه 50 هزار نفر در استان کرمانشاه به عضویت کتابخانه ها در آیند.

وی با اشاره به سفر پر برکت رهبر انقلاب به استان کرمانشاه، تاکید کرد: در سفر رهبری به این استان، 15 میلیارد ریال اعتبار برای ساخت کتابخانه مرکزی شهرستان اسلام آباد و یک میلیارد ریال برای تکمیل ساختمان کتابخانه امیر کبیر و اعتبار ساخت 10 کتابخانه روستایی اختصاص یافته است.

اسماعیلی تصریح کرد: اداره کل کتابخانه های عمومی استان کرمانشاه به دلیل اهمیت و نقش سازنده برنامه های فرهنگی در استان اقدام به بر پایی نمایشگاه ها، کلاس های اوقات فراغت، برگزاری کانون های ادبی و قرآنی، جلسات نقد و بررسی کتاب و مسابقات کتابخوانی مکتوب و آنلاین برای گروه های مختلف اجتماعی (استان کرمانشاه در این شاخص موفق به کسب رتبه اول کشوری شده است)، اختصاص بخش های مستقل کودکان، پژوهشگران و چند رسانه ای و بخش مستقل نابینایان در کتابخانه علامه طباطبایی کرده است.

مدیرکل کتابخانه های عمومی استان کرمانشاه گفت: این اداره کل، سالانه اقدام به جذب نیروی انسانی متخصص کرده و در سال جاری تعداد 26 نفر کارشناس کتابداری جذب و مشغول به کار خواهند شد.

وی افزود: سه طرح کشوری "کتاب من"، "کتاب برتر" و "نرم افزار نمایه نشریات" در همه کتابخانه های عمومی استان در حال اجرا است و در همه کتابخانه های سطح استان دسترسی به اینترنت پر سرعت امکان پذیر است.

اسماعیلی تصریح کرد: اداره کل کتابخانه های عمومی استان اقدام انعقاد تفاهم نامه‌ایی با همه سازمان و ارگان ها کرده و همچنین به منظور گنجاندن ساعت مطالعه مفید در برنامه هفتگی و درسی دانش آموزان تفاهم نامه ای جهت همکاری دو جانبه اداره کل کتابخانه های عمومی و سازمان آموزش و پرورش استان منعقد شده که به موجب اجرایی شدن آن همه دانش آموزان کرمانشاهی به عضویت کتابخانه های عمومی در آمده و از آموزش مهرت های مطالعه بهره مند خواهند شد.

مدیرکل کتابخانه های عمومی استان کرمانشاه گفت: اداره کل کتابخانه های عمومی استان کرمانشاه در راستای ارتقاء فرهنگ مطالعه مفید هرساله اقدام به برگزاری جشن هفته کتاب و کتابخوانی در همه کتابخانه های استان کرده و در این مراسم از خادمین فرهنگ کتاب و کتابخوانی استان تقدیر و تجلیل به عمل می آورد.

وی افزود:  با توجه به کمبود فضای  سرانه مطالعه در استان به جرات می توان یکی از نیازهای اساسی استان را باید  نیاز مبرم به کتابخانه سازی دانست.

اسماعیلی تصریح کرد:  نهاد کتابخانه های عمومی استان کرمانشاه در نظر دارد بسترهای مناسب را برای فعال کردن حضور خیرین در توسعه و احداث کتابخانه فراهم آورد و در این راستا اقدام به راه اندازی انجمن خیرین کتابخانه ساز استان، با هدف ایجاد چتر فضای مطالعه برای عموم شهروندان و روستاییان استان و همکاری هر چه بیشتر با سازمان های متولی امور روستا ها برای ساماندهی کتابخانه های روستایی و گسترش مطالعه در استان کرده است.

اسماعیلی در پایان تاکید کرد: امیدواریم با ارتقاء شاخص های کتابخانه ای در ابعاد فضا منابع و عضو و امانت همچنین برقراری نهضت مطالعه مفید و ترویج فرهنگ و کتاب  و کتابخوانی در استان شاهد افزایش ساعات مطالعه اثر بخش بوده و در مسیر اعتلای فرهنگ اسلامی گام برداریم بدون شک این امر در ساعات مطالعه اثر بخش بوده و در مسیر اعتلای فرهنگ اسلامی گام بر می داریم.