قم - خبرگزاری مهر: سرپرست معاونت بهره برداری شرکت آب و فاضلاب استان قم بر عایق بندی کنتور و لوله های آب مشترکین قمی تاکید کرد و گفت: در صورت قصور مشترکین در حفاظت از کنتور و یخ زدگی آن هیچگونه مسئولیتی متوجه شرکت آب و فاضلاب نخواهد بود.

مهدی نظرزاده در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به پیش بینی سازمان هواشناسی مبنی بر سردی هوا و احتمال یخبندان در روزهای آینده اظهار داشت: سردی هوا ممکن است موجب یخ‌زدگی و ترکیدگی کنتور‌، لوله‌ها و اتصالات آب و به تبع آن بروز مشکلات بعدی برای مشترکین شود.

وی در ادامه با اشاره به نحوه ترکیدگی کنتور در اثر سرمای شدید تصریح کرد: در زمان برودت هوا، در صورت کاهش مصرف آب، تبادل حرارت بین داخل و خارج لوله ها و نوسانات درجه حرارت کمتر می شود و زمانی که دمای آب درون لوله ها به کمتر از چهار درجه برسد، موجب یخ زدگی و افزایش حجم آب شده و منجر به ترکیدگی کنتور می شود.

نظرزاده یادآور شد: برای جلوگیری از قطعی آب و هر گونه خسارت احتمالی ناشی از برودت هوا، مشترکین باید در اسرع وقت نسبت به عایق‌بندی و ایجاد پوشش مناسب برای محل کنتور، لوله‌ها و اتصالات در معرض هوای آزاد اقدام کنند.

عایق کاری لوله ها و کنتور با استفاده از پشم شیشه، گونی یا لباس های کهنه

وی با اشاره به این که بهتر است برای جلوگیری از آسیب دیدن کنتور آب جلوی آن درب نصب شود، اضافه کرد: برای عایق کاری لوله ها، اتصالات و کنتور می توان از عایق پشم شیشه، گونی و یا لباس های کهنه استفاده کرد.

در صورت عدم رعایت عمق یخ زدگی مسئولیت ترکیدگی کنتور بر عهده مشترک است

سرپرست معاونت بهره برداری شرکت آب و فاضلاب استان قم در بخش دیگری از سخنان خود در پاسخ به این سئوال که آیا شرکت آب و فاضلاب بر اساس آئین نامه عملیاتی شرکت آب و فاضلاب ابلاغی از سوی وزیر نیرو مسئول خرابی و یا ترکیدگی کنتور هست یا خیر؟ اظهار داشت: مکان یابی و تائید جای کنتور با شرکت آب و فاضلاب است و کنتور باید در عمق یخ زدگی که 60 سانتی متر زیر زمین است نصب شود اما مشترکین اصرار به عدم رعایت این موضوع دارند و این مسئله خود یکی از عوامل یخ زدگی و در نتیجه ترکیدگی کنتور است، بنابراین مسئولیت آن نیز متوجه مشترک است.

وی با اشاره به قوانین و مقررات موجود تصریح کرد: در صورت بروز هر‌گونه مشکل ناشی از عدم رعایت نکات ایمنی یاد شده از جمله عایق بندی و حفاظت لوله ها، اتصالات و کنتور در برابر هوای آزاد، نامناسب بودن محل کنتور و لوله‌کشی ساختمان، هیچ گونه مسئولیتی متوجه شرکت آب و فاضلاب نخواهد بود.

نظرزاده بیان داشت: در صورت خرابی کنتور بدون دست کاری از سوی مشترک و یا پوسیدگی آن و یا موارد دیگر، در حالتی که مشترک نکات ایمنی را رعایت کرده باشد وظیفه تعویض کنتور با شرکت آب و فاضلاب است.

وی یادآور شد: در مواقع یخ زدگی کنتور به دلیل عدم رعایت عمق یخ زدگی و یا عدم عایق کاری شرکت آب و فاضلاب برای مهار آب وارد عمل می شود و اقدام به تعویض کنتور می کند اما هزینه آن از مشترک دریافت می شود.